Szalai Zoltán: Fontos, hogy még előrébb tudjuk vinni az egyetem ügyét

2023. május 13. 16:40

Az MCC főigazgatója a Hír TV-nek azt is elárulta, hogy fontos cél az is, hogy a neves rangsorokban előrébb jusson az egyetem.

2023. május 13. 16:40
null

Az MCC tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben. A nemzetközi hálózatépítést folytatva, újabb egyedülálló képzési és tanulási lehetőséghez jutnak az MCC-s és kárpát-medencei magyar diákok. Ezen túlmenően a tehetséggondozó intézmény komoly nemzetközi kutatásokba is bekapcsolódik.

Ezzel kapcsolatban Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója beszélt a Hír TV-nek. „A mi célunk pedig az, hogy noha már most is egy nemzetközi hírnévvel rendelkező egyetem, továbbra is a különböző neves rangsorokban előrébb menjen és egyre növekedjen az egyetemnek a reputációja, másrészről pedig a profilját is, és a különböző szakokat is szeretnénk bővíteni” – árulta el Szalai Zoltán.

Az egyik legfontosabb cél az egyetem kínálatának bővítése. „Az elmúlt évek, évtizedek során egy jó egyetemet kialakított stábbal együttműködve,

Ez jó az ottani diákoknak, jó az ottani oktatóknak és ami számunkra a legfontosabb: jó a magyar fiataloknak” – mondta.

A diákok Bécsben is angolul tanulhatnak. „Alapvetően a nemzetközi oktatás és tudomány nyelvén, az angolon tudnak Bécsben, egy kiváló környezetben az oktatásban részt venni” – fogalmazott az MCC főigazgatója.

A teljes beszélgetést itt tudják megtekinteni:

***

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szárma
2023. május 14. 13:41
Maki, Lajoss a Foxi Maxit sírja vissza, ti. a tehetségüket ott pallérozták...
Lajoss
2023. május 14. 11:07
Fideszes janicsárképzés..tengernyi közpénzből..
Kotucso
2023. május 13. 19:29
Örülök,hogy ilyen pozitívan állsz hozzá. Valószínűleg sem téged,sem anyádat nem várják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!