Hidvéghi: Megvédjük a magyar gazdákat! (VIDEÓ)

2023. május 10. 19:26

A fideszes EP-képviselő arra kérte a Bizottságot, hogy az európai gazdák érdekeinek a védelmére is fordítson figyelmet. 

2023. május 10. 19:26
null

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlamentben elhangzott felszólalásában leszögezte, hogy „egész Közép-Európa erőn felül teljesítve óriási segítséget nyújt az ukrán állam és az ukrán nép számára”. Hozzátette: Magyarország már több mint másfél millió ukrán menekültet fogadott be, és „folyamatosan küldjük a humanitárius segélyeket is, nemcsak a magyar lakta területekre, hanem a háború által jobban sújtott, távolabbi vidékekre is”.

A képviselő szerint „ugyanakkor az egyáltalán nem fogadható el, hogy segítségnyújtás gyanánt a Bizottság olyan rosszul előkészített, átgondolatlan intézkedéseket erőltet a tagállamokra, amelyekkel a haszonleső spekulánsok folyamatosan visszaélnek, és amelyek súlyos károkat okoznak a közép-európai gazdáknak” – hangsúlyozta.

„Nem hagyjuk, hogy a saját gazdáink tönkremenjenek!”

Hidvéghi ezután felszólította a Bizottságot, hogy „sokkal nagyobb figyelmet fordítson az első számú feladatára,

Majd azzal folytatta, hogy „nem helyezhetjük előrébb más országok érdekeit, még akkor sem, ha háború sújtja őket”.

”Továbbra is készek vagyunk segíteni, de nem hagyjuk, hogy a felelőtlen döntések miatt nem hagyjuk, hogy a saját gazdáink tönkremenjenek– hangoztatta az EP-képviselő.

Hidvéghi Balázs felszólalását alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Hidvéghi Balázs Facebook-oldala

***

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. május 14. 13:52
"Hidvéghi: Megvédjük a magyar gazdákat!" Mivel? elveszitek a földjüket akkumulátor gyártáshoz.
gacsat
2023. május 10. 20:43
Mezőhír: "Ami a minőséget illeti, az október végéig beérkező ótermésű ukrán kukoricával semmi baj nem volt, a megkésett betakarítás és a rossz tárolási körülmények először a december elején érkező, új termésű tételekben okoztak fuzáriumos fertőzést. A hazai aflatoxinos, a feldolgozóipar számára kétharmadrészt használhatatlan terméshez képest ez még mindig jobb választási lehetőséget nyújt, nem beszélve arról, hogy csaknem kétmillió tonna kukorica hiányzik a magyar piacról. Az évszázados aszály rendkívüli helyzetet eredményezett az országban, az ukrajnai import nélkül ma az állatok etetése kerülne horribilis összegbe."
gacsat
2023. május 10. 20:41
Inkább a magyar vásárlókat védd meg a magas áraktól. Most, hogy végigért az ellátási láncon az ukrán gabona, egyből lefelé indultak az árak. 3300 Ft helyett ma 1200ért vettem a zsírt.
need-info
2023. május 10. 20:24
Helyes! Találkoztam már vele személyesen kézfogással kísérve. Nagyon kedves, rendes embernek tartom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!