A brit Munkáspárt szerint Magyarország gazdasága 2040-re megelőzi az Egyesült Királyságét

2023. február 28. 10:08

A Do Rzeczy szerint ezt a következtetést az átlagos GDP-növekedésből vonták le a politikusok.

2023. február 28. 10:08
null

A Munkáspárt olyan információkat publikált a Világbank adatai alapján, amelyek szerint, ha az Egyesült Királyság egy főre jutó bruttó hazai terméke (GDP) továbbra is átlagosan 0,5 százalékkal nő, akkor néhány közép-európai ország gazdasága pár évtizeden belül megelőzheti a ködös Albionét – tájékoztatott a hírről hétfőn a Do Rzeczy.

A Munkáspárt szerint például ha Lengyelország fenntartja az évi 3,6 százalékos átlagos növekedési ütemet, akkor 2030-ra megelőzi az Egyesült Királyságot.

Magyarország 3 százalékos növekedéssel csak valamivel később, 2040-re fogja megelőzni az Egyesült Királyságot.

„Nem akarok olyan Nagy-Britanniát, ahol a városainkban élő fiataloknak nincs más választásuk, mint hogy kivándoroljanak a munkáért. Nemcsak Londonba vagy Edinburgh-ba mennek, hanem Lyonba, Münchenbe és Varsóba is. Ez nem az a jövő, amit országunk megérdemel” – mondta Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője.

Nyitókép: A londoni parlament alkonyatkor. Fotó: Shutterstock

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. március 02. 19:45
Van az az Excel nevű rendkívül bonyolult program. Azzal pillanatok alatt minden kiderül. Ha az egy főre jutó GDP Britanniában mindig 0,5%-kal nő évente és Magyarországon mindig 3%-kal - ami valószínűtlen - akkor 2060-ban fogja meghaladni az egy főre jutó magyarországi GDP az egy főre jutó britanniait. De hogy ez így lesz, arra még a legelvakultabb narancssárga hívők sem vennének mérget. Tesco hálózat van Magyarországon és nem CBA hálózat Britanniában.
Akitlosz
2023. március 02. 19:33
Sokat ittak ezek a munkások a pártban. Nagy Britannia GDP-je 2022-ben 17,3217-szer !!! akkora volt, mint Magyarországé. Még Matolcsy is megduplázni akarta a GDP-t 2025-re 10 éve. Ez a több mint megtizenhétszerezés 2040-re totálisan abszurd. S akkor addig Britannia semmit nem fejlődött. A Mandiner szerkesztőség persze átvesz minden baromságot. Sőt minél nagyobb baromság annál inkább átveszi.
kitiltott
2023. március 01. 07:15
Úgy látom ez a hír csúnyán kiverte a biztosítékot a Gyurcsány család híveinel .. Ide gyűltek erre a hírre a DK S Trollok..
Reszelő Aladár
2023. február 28. 17:30
Az a különbség, hogy amíg nekünk ugyanazt többször is fel kellett építeni, hogy meglegyen, a briteknek elég volt egyszer elvenni és azóta megvan. A nagyobb baj, hogyha tényleg előznénk, akkor gyorsan még hazavágnak mindent, amit tudnak, bármilyen eszköz megengedett. Rombolni még tudnak építeni meg kb sosem tudtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!