CNN: Irán újabb fegyvereket szállít Oroszországnak

2022. november 01. 19:22

A drónok mellett ballisztikus rakéták is helyet kapnak a szállítmányban.

2022. november 01. 19:22
null

Irán mintegy ezer darab további fegyvert, – köztük rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat és több támadó drónt – készül küldeni Oroszországnak – közölték a CNN-nel egy meg nem nevezett nyugati ország tisztségviselői.

Hozzátették, szorosan figyelemmel kísérik Irán fegyverprogramját mert ez lenne az első eset, hogy Irán fejlett, precíziós rakétákat küldene Oroszországba. Ezzel a lépéssel pedig jelentős lökést adhatnak a Kremlnek a csatatéren.

A tisztviselők felidézték, hogy

az utolsó iráni fegyverszállítmány körülbelül 450 drónt tartalmazott, amelyeket az oroszok már felhasználtak Ukrajnában.

Még év vége előtt megérkezhet Oroszországba a fegyverszállítmány

Ez a most előirányzott szállítmány jelentősen növelné Irán hozzájárulást Oroszország háborús erőfeszítéseihez. Bár a szállítmány Oroszországba érkezésének pontos időpontja még nem tisztázott, a CNN-nek nyilatkozó tisztviselők úgy vélik, hogy a fegyvereket még az év vége előtt biztosan leszállítják.

A drónok jelentős szerepet játszottak a konfliktusban azóta, hogy Oroszország február végén megindította Ukrajna elleni támadást. De a használatuk a nyár óta növekddett meg igazán, amikor az Egyesült Államok és Kijev szerint Moszkva drónokat szerzett Irántól. Az elmúlt hetekben ezeket az iráni drónokat használták Ukrajna kritikus energia-infrastruktúrájának megsemmisítésér – idézte fel a portál.

Nyitókép: Sahíd-136 típusú iráni önmegsemmisítő drón (Wikipedia)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. november 02. 09:54
Bidenék kifogytak az olajból, gyorsan megtámadják Iránt és a háborúra fogják majd az olajhiányt a jövő héten. Majd reményeik szerint elfoglalják Iránt és az megnövelheti a hatalmukat újra. Remélem pofára esnek. Az ürügy a támadásra az oroszok segítése lesz drónokkal és hogy Szaúd-Arábia olajmezőit megvédjék. Az USA a fegyvereket onnantól a szaúdiaknak küldi és Ukrajna magára lesz hagyva, és Putyinnal fegyverszünetet kötnek, hogy legyőzhessék Iránt, Ukrajna pedig onnantól nem kap fegyvert, de cuki Facebook posztokat Brüsszelből igen.
Ohel
2022. november 02. 08:10
Amerikai chippek vannak a drónokban, amiket ugye az életben lévő embargó miatt nem szállíthattak volna. Kínos, nagyon kínos.
Parzival
2022. november 02. 00:15
Jajj, hát hogy lesz így béke? Mocskos háborús kufár irániak! Meg még mocskosabb háborút elkezdő ruszkik!
Robert69
2022. november 01. 21:26
Az még ugye senki fejében sem fordult meg, hogy nem Irántól vásárolnak fegyvereket, hanem az oroszok gyártják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!