Többen meghaltak egy amerikai középiskolai lövöldözésben

2022. október 24. 19:52

A nagyjából húszéves elkövető is a halottak között van.

2022. október 24. 19:52
null

Hárman meghaltak a Missouri állambeli St. Louis városának Központi Képző- és Előadóművészeti Középiskolájában hétfőn történt lövöldözésben – közölte Michael Sack helyi rendőrfőnök. Tájékoztatása szerint a nagyjából húszéves elkövető is a halottak között van, rajta kívül egy felnőtt nő és egy tizenéves lány vesztette életét. Hat embert lőtt sebekkel, illetve repeszektől származó sérülésekkel kórházba kellett szállítani. 

A lövöldözés helyi idő szerint nem sokkal reggel 9 óra után történt. Az iskolában hét biztonsági őr teljesített szolgálatot, az egyikük vette észre a férfit, amikor megpróbált bejutni az egyik zárt ajtón keresztül. Az őr azonnal értesítette az iskola vezetését és a rendőrséget. Hogy az elkövető végül hogyan jutott be az épületbe, azt nem közölte a rendőrség. 

A lövések zajára diákok és tanárok százai menekültek ki az épületből vagy próbáltak elbújni a termekben. Az iskolát hamarosan rendőrségi járművek tucatjai vették körül. A tankerület közlése szerint a rendőrség „gyorsan megállította” az elkövetőt. 

Tűzharc alakult ki, amelyben találat érte a gyanúsítottat”

– mondta Sack. 

Az elkövető személyéről és esetleges indítékáról, valamint áldozatai kilétéről egyelőre nem közöltek információkat.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. október 26. 07:21
A cél: az amerikai lakosságtól a fegyver elvonandó, mert potenciálisan képesek a zsidó uralom ellen fellázadni... Így még sok-sok iskolai lövöldözést kénytelenek megszervezni, hogy ki lehessen csavarni a fegyvert a nép, a lakosság kezéből... Gondos munkával kiszűrhetők azok a labilis fiatalok, személyek, kik alkalmasak a "spontán" merényletek végrehajtására... Spontán! -mint a domináns pénzügyi körök ciklikus bankbotránya...
u.cserkész
2022. október 25. 12:30
Azé' elképzeltem, hogy miként dühöngenének kiváló ifjaink, Blanka, meg a Lili, ha fasz helyett fegyvert foghatnának a kezükbe.
szintetikus
2022. október 25. 07:55
Na és? Ez ott mindennapos.
néhai Ch.Pilot
2022. október 24. 22:33
Csak fogyjanak! A világnak ez jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!