Hazaárulás vádjával állnak bíróság elé a szökni próbáló hadkötelesek Ukrajnában

2022. március 28. 18:01

Az ukrán állami nyomozó iroda tud olyan csoportokról is, amelyek átcsempészik a határon a katonakorúakat.

2022. március 28. 18:01
null

Az ukrajnai háború kezdete óta több mint 1700 hadköteles ukrán állampolgárt azonosítottak, akik illegálisan akarták elhagyni Ukrajnát – jelentette az Unian ukrán hírügynökség.

Tatyana Sapjan, az Állami Nyomozó Iroda kommunikációs tanácsadója elmondta, hogy Vinnyicja, Csernyivci, Odessza és Lviv régióban több bizonyítékot találtak arra, hogy

léteznek olyan csoportok, amelyek átcsempészik a határon a hadköteleseket.

A tanácsadó elmondása szerint ezekkel az emberekkel szemben büntetőeljárás indult elsősorban hazaárulás miatt – jelentette a hírügynökség.

A nyitóképen ukrán katonák láthatók Kijev környékén. Fotó: SERGEI SUPINSKY / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bajuszkirály
2022. március 29. 10:10
Az a baj, hogy ami 80-100 vagy több éve bátor, hazafias cselekedetnek számított, az máramár barbárságként hat. ALAPVETŐEN SENKI NEM AKAR SENKIT SE MEGÖLNI. SENKI NEM AKAR HÁBORÚZNI. Aki igen, no az szerintem az igazi bűnös. Zelenszkij bizonyosan a 19. században hősként lenne tekinthető a szélsőséges nacionalizmusával együtt, de most nem a 19. században élünk. Ma a lakosságot brutálisan kemény törvényekkel a háborúba - halálba zsarolni/küldeni bizony zsarnoki tett, legkevésbé sem hősiesség. Ezek az emberek semmiről sem tehetnek, mégis halálos veszélybe küldik őket. Miért is? A hazáért? Az mi? A kultúra? A területek integritása? Az ásványi anyagok kitermelésének profitja? Mi??? Elmondom: az emberek, akik ott élnek és dolgoznak és akiket épp most nyírnak ki azok, akik a propagandájukkal kimosták az agyukat, hogy haljanak meg azért, ami nem is létezik. Az ukrán és orosz nép áldozat, a vezetőik a felelősek a halottaikért, az értelmetlen háborúért. A háború alatt pontosan azok halnak meg, akiket mindkét fél állítólag megmenteni/megvédeni akar. Brüsszel meg tapsol, Hollywood sárga-kék szalagot visel... Veszélyesen buták lettek az emberek. Ráadásul közben teljesen meg vannak bizonyosodva arról, hogy amit képviselnek, az a jó, az az igazság, az a helyes. Nem. A helyes az az, ha segítesz azoknak, akiknek sikerült elmenekülniük. A többi csak értelmetlen propagandaharc, tök mimdegy melyik politikai csoportosulás érdekeiben történik.
briganti
2022. március 29. 06:39
Gondolom az alap ukránok sem akarnak a biden- féle csak nyomokban ukrán elitért Putyin tankjai között megdögleni, hogy ez a félhülye szociopata utána a faszaval klimpirozhasson, és alakításáért örök nemzeti hőssé emeltessen sajátjai hulláján.
mango5
2022. március 29. 03:17
Ez igaz, de az ukranokon mintha ezt a valtozast nem ereznem. Hogy lehetnek ilyen hulyek, hogy orosz hadsereg ellen kinlodnak. Semmi ertelme.
APA152
2022. március 28. 22:21
" Hazaárulás vádjával állnak bíróság elé a szökni próbáló hadkötelesek Ukrajnában " Ha már hazaárulásról van szó,akkor nem inkább a vezetőiket kellene bíróság elé állítaniuk ? Az amcsi libbancsok lehetnének ott a korona tanúk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!