II. Erzsébet nem veszi át az Év Idős Személye díjat, mert túl fiatalnak érzi magát hozzá

2021. október 20. 13:17

A királynő úgy véli, hogy mindannyian annyi évesek vagyunk, amennyinek érezzük magunkat.

2021. október 20. 13:17
null

Szokás mondani, hogy az életkor csak egy szám, és valójában mindenki olyan idős, amennyinek érzi magát – tudósít a Telex a BBC cikke alapján. Azt írják, a 95 éves II. Erzsébet ezzel az indokkal utasította vissza, hogy az időseknek szóló Oldie magazin az év idős személyének válassza őt. Gyles Brandreth, a díjat odaítélő zsűri elnöke levélben kérdezte meg a királynő magántitkárát, hogy II. Erzsébet elfogadná-e a címet. A magazin legutóbbi számában megjelent válaszban a királynő személyi titkára, Tom Laing-Baker azt írta: „Őfelsége úgy véli, hogy mindannyian annyi évesek vagyunk, amennyinek érezzük magunkat. Ezért a királynő úgy gondolja, hogy nem felelne meg a díj kritériumának, és ebből kifolyólag nem fogadhatja el azt. Ugyanakkor reméli, hogy találnak egy nála méltóbb díjazottat.”

Hozzátették:

az Oldie magazin 29 éve ünnepli az idősebb generációk teljesítményét.

Korábban ápolók, veterán sportolók és egyéb ismert személyiségek munkáját ismerték el a díjjal. Dame Maureen Lipman, a zsűri egyik tagja javasolta II. Erzsébetet az idei díjra, indoklása szerint a brit uralkodó a világjárvány idején tanúsított vezető szerepéért érdemelné ki az elismerést, írják.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2021. október 21. 09:44
Karoly nem fogja megerni hogy kiraly legyen... Vilmos TALAN.. :))
sorivo4
2021. október 21. 04:44
Még szép! Hogy is képzelik, hogy leöregezik?
mokány
2021. október 21. 00:01
Felségsértés , bratyizni próbálni egy uralkodóval .
mokány
2021. október 20. 23:58
" Nem őriztünk együtt libát . " nagyanyám így mondaná .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!