Ezrek tüntetnek Bécsben

2019. május 18. 14:40

Antifasiszta és náciellenes skandálástól hangos az osztrák kancellária előtti tér – jelentette a Die Presse.

2019. május 18. 14:40

Az osztrák lap honlapján megjelentek szerint a tüntetők az „Ellenállás!” és az „Új választásokat!” szlogeneket skandálják, és a Vengaboys nevű europop zenekar „We are going to Ibiza” nevű számát hallatják a spontán előkerült hangszórókból. A tömeg a híradás szerint szombat kora délutánra 5 ezer főre duzzadt. Sok az ellenzéki szimpatizáns – számolt be a helyszínről a Die Presse. Megjelent az SPÖ EP-listavezetője is a téren.

Később, három óra után a hivatalos tüntetés befejeződött, de a tömeg nem tágított, sőt egyre többször hangzottak fel anitfasiszta és náciellenes skandálások.

Közben az is kiderült, hogy a legfrissebb hírek szerint Kickl belügyminiszter távozását is el szeretné érni Kurz azért, hogy tovább maradjon a jelenlegi koalíció. A korábban közöltekkel ellentétben azonban még mindig nem szólalt meg az osztrák kancellár. Nem sokkal fél öt előtt közölte a Die Presse, hogy legkorábban 19.45-kor szólal meg az ügyben az osztrák kancellár.

A német szociáldemokraták vezetője arról nyilatkozott szombaton a Spiegelnek, hogy Ausztriában új választásokat kell tartani, és felszólította az ÖVP-t, hogy mondja fel a koalíciós szerződést az FPÖ-vel – írja a Die Presse.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bajuszkirály
2019. május 19. 07:39
Egy fogtechnikus baromságokat beszél totál részegen a nyaralása alatt, hogy lenyűgözzön egy beépített, lefizetett orosz prostituáltat. Ennyi a történet. A különös inkább az, hogy ki és milyen alapon készíthet ilyen felvételeket! A felvétel 2 éve!!!!! készült! Ha valóban valamilyen bűncselekmény volt készülőben a felvételek alapján (ami nem valószínű), akkor annak készítője a felvételt milyen alapon tartotta azt vissza mostanáig? Vajon kinek állt ez érdekében? Nem nehéz kitalálni...
Vadakat terelő juhász
2019. május 18. 19:17
Bécsben a tüntetők ezt éneklik, hamarosan nálunk is ez lesz a sláger. Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!........
zolizolizoltan
2019. május 18. 18:29
A belügyminisztériumot Kurz el akarja venni az FPÖ-től. Azért, hogy ne nyomozhassanak?
Türelem
2019. május 18. 17:17
Mesteri koreográfia, valamikor majd talán tanítják is. persze nem a Német-Osztrák Kalifátusban.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!