Szijjártó: Nagy veszélyeket rejt az ENSZ és az EU migrációs politikája

2019. január 25. 17:34

New York-i látogatása alkalmával a magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott az MTI-nek telefonon: óriási hibát követnek el azok a nemzetközi intézmények, amelyek a migrációs folyamatokat ösztönző döntéseket és dokumentumokat fogadnak el.

2019. január 25. 17:34

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: hatalmas kockázatot jelent a világ számára az ENSZ globális migrációs csomagja, amely a migrációt emberi jogként fogja fel és amely minden ország esetében megállapítja, hogy biztosan kiindulópontja, tranzitországa vagy pedig célországa lesz-e a migrációnak. Nagy hiba a brüsszeli migrációs politika is, amely kvótákat irányoz elő, és ezzel újabb folyamatok megindulásához vezet – tette hozzá.

Mint mondta, ezek a dokumentumok és ez a politika semmibe veszik azoknak az országoknak a jogát, amelyek sem kiinduló-, sem tranzit-, sem pedig célországai nem akarnak lenni a migrációnak. Márpedig Magyarország egyik sem akar lenni, ezért „elvárjuk, hogy a nemzetközi közösség ezt a jogunkat tiszteletben tartsa” – jelentette ki a külügyminiszter.

A magyar tárcavezető az ENSZ Biztonsági Tanácsának tanácskozásán vesz részt, ezen az éghajlattal összefüggő katasztrófák nemzetközi békére és biztonságra gyakorolt hatásainak kezeléséről egyeztetnek a tagországok képviselői.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2019. január 25. 18:11
hogy a francba képes valaki nap mint nap, mindenre és mindenkor ugyanazt azt az agyatlan fost ismételgetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!