Mérgező füstfelhő sodródik Hamburg belvárosa felé, a helyzet „szélsőségesen veszélyes”

2023. április 09. 13:15

Evakuálás zajlik, ajtókat, ablakokat zárni kell.

2023. április 09. 13:15

Komoly tűz ütött ki vasárnap reggel két raktárban Hamburg Rothenburgsort nevű városrészében, a füstfelhő a német nagyváros központja felé tart – jelentette be

a tűzoltóság, amely „szélsőségesen veszélyesnek” minősítette a helyzetet.

A levegőben lévő füstgázok és vegyszerek okozta veszély miatt a tűzoltók azt javasolták, hogy a város északkeleti övezetének jelentős részében mindenki tartsa zárva az ablakokat és az ajtókat, senki ne használjon légkondicionáló berendezést. A szakhatóságok már 140 embert evakuáltak.    

Egyelőre nem tudni a tűz keletkezésének az okát. Az NDR német regionális közszolgálati rádióállomásnak a tűzoltóság képviselői azt mondták: fennáll a veszélye annak, hogy mérgező, igen toxikus hidrogén-szulfid került a levegőbe. A tűzoltók is csak légzőkészülékben dolgozhatnak a helyszínen. A Deutsche Bahn német vasúttársaság azt közölte, hogy felfüggesztették a forgalmat Hamburg és Büchen között.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció. MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 09. 16:34
Helyes. Pusztuljanak!
Bitrex®
2023. április 09. 15:27
A kén-hidrogén nagyobb koncentrációban a szemet irritálja. 320 ppm koncentráció felett kialakulhat tüdőödéma. 800 ppm az emberek felénél halálos dózisnak minősül. 1000 ppm felett egyetlen lélegzetvétel is ájulást és halált okozhat. Záptojás szagú.
Backstab
2023. április 09. 15:07
Migransokat hastsatok ki a terre. Jo helyen lesznek
Igenpersze
2023. április 09. 14:42
Vajon orosz szabotazs?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!