Több német nagyvárosban is tüntettek az egekbe szökő energiaárak miatt

2022. szeptember 06. 14:13

Sokan elégedetlenek a német vezetés döntéseivel.

2022. szeptember 06. 14:13
null

Hétfőn Berlinben és Lipcsében is demonstrációt tartottak a kormány döntései miatt, amelyek következtében megugrottak az energiaárak. A tüntetők azt követelték a vezetéstől, hogy a kormány enyhítsen az elszabadult élelmiszer-, valamint energiaárak okozta megélhetési nehézségeken.

Az M1 Híradójában elhangzott, hogy a friss adatok szerint egy év alatt nyolcvan százalékkal nőttek a rezsiköltségek. A szász nagyvárosban háromezren vonultak és követelték a német kormány közbenjárását, hogy ne emelkedjenek tovább a megélhetési költségek. 

Azért vagyok itt, mert tiltakozom a magas infláció miatt, szerintem be kell szedni az extraprofitból származó adót és ezzel enyhíteni kellene az egyszerű emberek életén”

– mondta egy tüntető, aki szerint ársapkát kéne tenni az üzemanyagra és csökkenteni kellene az adókat. 

A berlini tüntetésen egy másik demonstráló azt mondta, Németországban és az Európai Unióban is egyre kevesebb a gáz, ezért üzembe kellene állítani az Északi-Áramlat 2 földgázvezetéket, és tárgyalásokat kéne kezdeni Oroszországgal, hogy a helyzet megoldódjon. A demonstrálók szerint az elszabadult energiaárak miatt nagyon sokak számára nehéz lesz az idei tél. 

Egy őrült gazdasági háborút viselünk Oroszország ellen”

– fogalmazott Sevim Dağdelen, a Die Linke parlamenti képviselője, aki szerint a szankciókkal nem sikerült megállítani az Ukrajna és Oroszország közti harcokat, miközben több millió német élete vált kilátástalanná. 

Nyitókép: Jan Woitas/AFP 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. szeptember 06. 16:55
Ez még a kezdet.
Backstab
2022. szeptember 06. 16:49
Lindner,Habeck,Berbook mindet fel koncolni. Nem eletre valok
fatman
2022. szeptember 06. 16:41
minél hamarabb bukik a német kormány, annál jobb
LancelotDuLac
2022. szeptember 06. 16:39
Ezek szerint orosz ellenes tüntetés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!