Eszenyi Enikő agresszív kommunikációja hozzájárult szerződésünk felbontásához

2020. március 09. 21:14

Szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata.

2020. március 09. 21:14
A Vígszínház elszerződött társulati tagjai

„Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal.

Azért hozzuk nyilvánosságra ezt a levelet, mert a Vígszínházban nem állt rendelkezésünkre olyan intézményi fórum, ahol a személyes tapasztalatainkat, panaszainkat kivizsgálták volna.

Kiállunk az intézményben szerzett tapasztalataikról nyilatkozó Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett. Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata.

Eredeti aláírók:

Bata Éva
Harkányi Endre
Herczeg Adrienn
Hevér Gábor
Járó Zsuzsa
Kerekes József
Kovács Patrícia
Lengyel Tamás
Mészáros Máté
Molnár Áron
Péter Kata
Réti Adrienn
Stohl András
Telekes Péter
Tornyi Ildikó”

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. március 10. 14:32
Eszenyi Enikő agresszív kommunikációja hozzájárult szerződésünk felbontásához" uramisten, micsoda nevek, többek között... Harkányi Endre Hevér Gábor Járó Zsuzsa Kovács Patrícia Lengyel Tamás Stohl András Tornyi Ildikó az RTL kedvencei, és érdemes megnézni, hogy milyen kitüntetéseket kaptak, és mikor. Leginkább 2002-2010 között.
atila68
2020. március 10. 13:01
Nem állt be a fősodorba, most gyakorlatilag kivégzik. Még jó, hogy Rudolf Péterrel pacsiban vannak.
vigyor
2020. március 10. 12:27
Eszenyi ezek szerint nem elég liberális...és még teljesen gendertelen is, meg metooja se volt, szóval tökéletesen alkalmatlan.
barany
2020. március 10. 11:44
Eszenyi Enikőnek valószínűleg az a fő bűne, hogy nem állt be a kormány (Fidesz) ellenes "mozgalomba". Ebben szerepet játszhatott a politizálás elvi elutasítása, és talán a hála is Tarlós iránt, aki, ha kellett, megvédte a kormánypárti oldallal szemben. Ezért semleges volt, amit nem bocsátottak meg neki az elvtársak. Persze az sem kizárt, hogy kell a hely valakinek, Eszenyinél tehetségtelenebbnek. Aki keményen Fidesz és a kormány ellenes darabokat visz majd színre. Számomra Eszenyi igazgatói működésének "csúcsa" a 2016-os Pál utcai fiúk musical. Joggal büszke lehet rá. Persze elismerés elsősorban a szereplőket, a rendezőt, az azóta elhunyt Marton Lászlót, a szövegírót és a zeneszerzőt illeti. Molnár Ferenc művében a grund a haza jelképe, amit életünk árán is meg kell védenünk. Érdekesség, hogy a szinte kivétel nélkül balliberális alkotók a világhírű regényhez méltó, annak mondanivalójához hű, magával ragadó, művet hoztak létre. Szemmel láthatóan nagy örömmel. Gondoljunk bele: milyen Pál utcai fiúk darab születik, ha történetesen nem Eszenyi Enikő, hanem Alföldi Róbert lett volna a Vígszínház igazgatója?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!