Index: Lázár nem szavazná meg a vasárnapi boltzár eltörlését

2016. április 12. 07:31

Lázár János nem ért egyet a vasárnapi boltzár eltörlésével, és lehet, hogy akár a frakciófegyelem megsértésével is nemmel fog szavazni a törvény visszavonásáról a parlamentben – értesült az Index. A portál úgy tudja: a miniszterelnököt Rogán Antal beszélte rá a boltzár visszavonására, annak érdekében, hogy a migránskvótával kapcsolatos kampányra tudjanak koncentrálni.

2016. április 12. 07:31

Balog Zoltán és Semjén Zsolt mellett Lázár János sem támogatta a hétfői kormányülésen a vasárnapi boltzár eltörlését. Lázár olyannyira ellenzi a döntést, hogy hajlandó lenne a frakciófegyelemtől való eltérés árán is nemmel szavazni a parlamentben az erről szóló rendelkezés hatályon kívül helyezésekor – értesült az Index a miniszter környezetéből.

A portál továbbá azt írja: valójában nem a hétfői kormányülésen, hanem már a hétvégi Fidesz-elnökségi ülésen döntés született az ügyben. Itt Rogán Antal és Gyürk András győzték meg a kormányfőt arról, hogy az embereket nem sikerült a vasárnapi zárva tartás oldalára állítani, hanem semlegesek lettek a témában. A fő érv a migránskvótával kapcsolatos tervezett népszavazás kampánya volt, ami jóval fontosabb mint egy életmódkérdés, ezért inkább arra kell összpontosítani.

A Népszabadság úgy tudja, hogy már egy héttel korábban megbízta a kormányfő Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert és Rogán Antalt, hogy dolgozzák ki a vasárnapi zárva tartás visszavonásáról szóló javaslatot a biztonság kedvéért. A lap szerint a Fideszben nem csak attól tartottak, hogy érvényes és eredményes lesz az MSZP által kezdeményezett népszavazás, hanem, hogy ez a bérplafonnal és a földügyekkel kapcsolatos ellenzéki kezdeményezésekkel való aktivitást is növelheti, illetve az MSZP az aláírásgyűjtéssel hatalmas adatbázisra tehetne szert. A lap szerint Balog Zoltán emberierőforrás miniszter sem fogja megszavazni a visszavonást a parlamentben.

A vasárnapi boltzár eltörlésének előzménye, hogy a Kúria szerdán nem Erdősi Lászlóné, hanem az MSZP népszavazási kérdését hitelesítette az ügyben, így az ellenzéki párt már meg is kezdhette volna az aláírásgyűjtést. A migránskvótával kapcsolatos, kormány által kezdeményezett referendum ügyében viszont egyelőre nincs jogerős döntés.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. április 12. 13:17
Lázár azok után már nem támogathatta a vasárnapi boltzár eltörlését, hogy annyiszor és igen markánsan kiáll a boltzár mellett. E tárgyban ő már annyiszor megnyilvánult, hogy teljes leégés lett volna az eredetiekhez képest hátraarcot csinálnia. Mindenesetre ezzel a döntéssel sikerült megfosztani a kereskedelemben dolgozókat attól az egy biztosan kalkulálható napjuktól, az ún. baloldal legnagyobb örömére.
liberálzöld.
2016. április 12. 12:58
Nagy volt a pofád Jani! Aztán a Viktor belengette, hogy kiqr a kormányból int Kondás Laja a taknyát, erre te nem mertél elmenni szavazni. Ócska vagy, mint a többi.
maanzaad
2016. április 12. 10:09
Ha lenne nem lenne fideszes.
Csigorin
2016. április 12. 09:54
Neki legalabb van gerince.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!