Hetilap - Címoldal

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

V. évfolyam 38. szám

Nick Vujicic

A keresztényeknek részt kell venniük a politikában

2023. szeptember 21.

*Ez a tartalom csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető.

Hetilap

Cikk kép

Fókusz

Giorgia Meloni Budapesten.

Kárpátalja jövője a tét

Forrón indult a tanév Munkácson.

Cikk kép

Lesz-e magyar érdekképviselet Pozsonyban? – nem lehetetlen, de pokoli nehéz lesz

A szlovák választás hajrájában bejutásra esélyesnek mérik a nagyobb magyar pártokból alakult Szövetséget. Két egyszázalékos magyar párt azonban könnyen elvihet annyi voksot, hogy azzal éppen vonal alá kerüljön a formáció.

Cikk kép

Nagy bajba kerülhet a Nyugat a lendületesen formálódó BRICS csoport miatt – méghozzá katonailag is

A világ nagy része szabadulni kíván az USA dominanciájától, és egyre több állam csatlakozna az Oroszország, Kína, Brazília köré szerveződő BRICS-hez. A Nyugat aggódik.

Cikk kép

Van csapatunk! Az idei a válogatott éve

A 2022–2023-as labdarúgóidényben szintet lépett a nemzeti labdarúgó­együttes, amit nemcsak a győzelmek, hanem más számok is alátámasztanak. Az utóbbi egy év jól láthatóan egy nagyon kedvező irányú folyamatba illeszkedik – és hol van még a vége!

Cikk kép

Ének a sajtról

A sajt a tej elrugaszkodása a halhatatlanság felé.

Cikk kép

Sör és Kőbánya

Sörgyárak sora dübörgött egykor Kőbányán – bejártuk az egyik régi üzem telepét, ahol még a hely szelleme is malátával álmodik.

Cikk kép

Kóstoltam egy útszéli vendéglőben

A cabernet franc igazán elemében van itt, a fajta megtalálta természetes közegét Villányban.

Cikk kép

Határátlépés

A történelem (végestelen) végéről.

Külföld

Cikk kép

Szétesett a szlovák politika

Néhány hete a rendőrháborúnál úgy tűnt, elérkeztünk a pozsonyi parlamenti székekért folyó csetepaté csúcsára. Tévedtünk: a harc mára tettlegességig fajult, közben hazánk felől felbukkantak a migránsok, így a magyar kártya sem maradt kijátszatlanul a kampányban.

A kínai nagystratégia évtizede

Mihez kezdett Közép­Európa az évtizedes kínai stratégiával?

Cikk kép

Le Pen kontra Le Pen

Indul a nagy francia jobboldali játszma: Éric Zemmour a Le Pen unokahúggal, Marine Le Pen saját magával, a Köztársaságiak pedig keményvonalassággal képzeli el a jobboldal vezetését, közben Emmanuel Macron elnök is kikacsingat a jobbos szavazók felé.

Közélet

Cikk kép

Navracsics Tibor: Hiába Von der Leyen optimizmusa, senkinek sem lehet politikai alapon engedményeket adni az EU-s tagsági követelményekből

A huszonhét tagállamból álló közösség harminc fölöttivé bővítése ma még elsősorban bombasztikus, kevéssé reális javaslat.

Cikk kép

Ne akarjunk se a következő Szilícium-völgy, se a következő Észtország lenni, mi Magyarország vagyunk, nem szorulunk rá senkire – Böszörményi Nagy Gergely a Mandinernek

Különc civilizációkutató, a Z generáció mentális állapota és mesterséges intelligencia – szeptember 21–22-én kilencedszerre rendezik meg a Brain Bar jövőfesztivált. Az alapítóval, Böszörményi Nagy Gergellyel beszélgettünk.

Cikk kép

A magyarok úgy döntöttek, országukban helyreállítják az élet természetes rendjét, és ezt Isten megáldja! – Nick Vujicic a Mandinernek

Az evangéliumot millióknak hirdető prédikátorral az V. Budapesti Demográfiai Csúcsot követően személyes megtéréséről, az egyház küldetéséről és Magyarország politikai súlyáról beszélgettünk.

A család a biztonság első védvára

A demográfiai csúcs egyik legfontosabb üzenete volt, hogy európai szinten is prioritássá kell válnia a családvédelemnek.

Cikk kép

Ráfordulás a kampányra

Mivel foglalkozik majd a kormányoldal és a szétszabdalt ellenzék ősszel? Hozhatnak-e valami mozgást az új pártok? Tovább szalámizza-e riválisait Gyurcsány Ferenc? Összefoglalónk a politikai szezonkezdetről.

Cikk kép

Egymás torkának ugranak

Bár látványos összecsapások vannak a balliberális térfélen, az izgalmas kérdés az, hogy a Demokratikus Koalíció milyen mértékben lesz képes maga alá gyűrni egykori szövetségeseit. Ellenzéki körképünk.

Könyvek a jövőről

Kiszámítható-e a szabad akarat?

A mesterséges intelligencia forradalmasítja a Homo sapiens előrejelzési képességeit, ez segíteni fogja a befektetések, a bűnüldözés és az orvoslás világát, de veszélyeket is hordoz, drámaian csökkentheti például a modern ember kockázattűrő képességét. Izgalmas tézisek az idei Brain Bar egyik sztárelőadójától.

Élet

Cikk kép

A koncert végén odajött hozzám egy idős úr, és könnyes szemmel azt mondta, hogy itt volt a Jóisten, köszöni szépen – Szirtes Edina Mókus a Mandinernek

A Recirquel letarolta Skóciát: a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljának szenzációja a magyar újcirkusztársulat Ima című produkciója volt. Az előadás zeneszerzőjével beszélgettünk.

Cikk kép

Patchwork

Film, fotó, színház.

Cikk kép

Az ismeretlen Barabás

Halálának százhuszonötödik évfordulóján százhuszonöt művével tiszteleg a Magyar Nemzeti Galéria a 19. századi magyar képzőművészet meghatározó alkotója, Barabás Miklós előtt.

Sugallat

Eltört a kisebbik fiam karja. Elesett egy rollerrel.