Ezt a képet soha nem akarta látni a Liu fivérekről, végleg eldőlt a két klasszis sorsa

2023. március 29. 10:21
Okirat bizonyítja, pont kerülhet a Liu testvérek ügyének végére.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang bemutatkozott kínai állampolgárként, egyúttal azt is bizonyította, hogy lemondtak magyar állampolgárságukról – írta a sportal.hu. A magyar színekben történelmi olimpiai bajnoki címeket szerző testvérpár a közel 14 millió lakosú

Tiencsin városának rövidpályás gyorskorcsolya csapatában térhet vissza a versenyzéshez,

és március 31. és április 2. között már a kínai országos bajnokságon a válogatottságért küzdhetnek. Liuékat az elmúlt hétvégén mutatták be új egyesületüknél, egy kép erejéig pedig az országváltást bizonyító okiratokkal is pózoltak.

Szív megszakad: megjelentek az első fotók a Liu testvérek kínai bemutatkozásáról

Ezek szerint tavaly karácsonykor kapták meg a kínai állampolgárságot, míg alig egy hete Novák Katalin köztársasági elnök aláírásával szentesítette a magyarról való lemondásukat. A magyar anyukától származó fivérek első nyilatkozatukban büszkén meséltek kínai gyökereikről. „Édesapánk kínai, Tiencsinből származik. Ezért döntöttünk végül úgy, hogy kínai állampolgárok leszünk, és versenyen is képviseljük hazánkat, Így hogy oklevél is bizonyítja, még inkább kínainak érezzük magunkat. Azt reméljük, hogy hozzá tudunk járulni a tiencsini gyorskorcsolyázás fejlődéséhez” – mondta a bemutatásakor Liu Shaolin Sándor.

Fotó: VCG/VCG via Getty Images

A tiencsini klub első embere örömmel mutatta be az ötkarikás győzteseket. „Hivatalosan is feldolgozták az állampolgárságuk és lakhelyük regisztrációját Tiencsinben. Idén március elején azt is megerősítették, hogy lemondtak magyar állampolgárságukról” – nyilatkozta Csang Zsonghuan, a Tiencsin Téli Sportok Központ igazgatója.

A testvérek folyékonyan beszélik a kínai nyelvet, és a beszámolók alapján nagyon könnyedén beilleszkedtek új klubjukba,

ahol több szakosztályt is meglátogattak. A bemutatkozás után néhány nappal azonban már jelentős kihívás vár új hazájukban a fiúkra, a kínai országos bajnokságon ugyanis már a nemzeti csapatba kerülés a tét a magyar színekben olimpiai hősökké vált Liu fivérek számára.

Nyitókép: VCG/VCG via Getty Images

Összesen 199 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyit arról, h. lehetséges-e kettős kötődés egyenlő erősséggel. Vannak helyzetek, mikor választani kell. Választottak, a nagyobbat, erősebbet, sikeresebbet. Ettől még nagyon is szerethetnek bennünket, ide köti őket agyerek és kamaszkoruk, az első világsikerek.

Sok sikert és tartsák meg a kicsi, szegény, évtizedek óta hideg polgárháborús, szintén társtalan nyelvű Magyarországot jó emlékezetükben!

Ez igaz, nem volt kötelező.

Örülök, és a magam részéről büszke is vagyok a magyarokra, Magyarországra.

Rendszeresen nézem a CGTN-t, a China Documentary-t. Ez nyilván részben propaganda csatorna, Kína csodálatosnak és CSAK csodálatosnak van mutatva.

Nagyon NEM egyformák a Kína-beli arcok. Viszont megdöbbentő, mit el nem értek néhány évtized alatt, ohne demokrácia. Fura, h. így is lehet.

Ha lenne lehetőségem, okvetlenül elmennék (mondjuk, a transz-szibériai vonattal részben) és megnézném.

Ez bizonyítottan így van, a hulló levél a törzs körül gyűlik, mintha ott érezné magát legjobban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés