A pofátlanságnak is van határa

2023. március 27. 8:53

Martin Ethelwolf
Facebook
Még a politikában is.

„Mostanság a nerben azt beszélik, hogy azok szólják le Nagy Ferót, akik régen, a szocializmusban is leszólták. Hogy azok nyalják most Amerika meg Brüsszel valagát, akik régen, a Szovjetunió valagát nyalták. Ellenben azok harcolnak most Amerika meg Brüsszel ellen, akik annak idején Moszkva és a csatlósaik ellen harcoltak.

Igen, vannak ilyenek, jómagam már több, mint húsz éve írtam és beszéltem erről. Sokszor. Hogy a kritikátlan Nyugat és Amerikaimádat hogy lépett a szovjet csatlósság helyére.

De arról nem tudok, hogy például a jelenleg fizikai munkát is elvállaló Jeles András a Szovjetunió valagát nyalta volna, Pálinkás Szűcs Róbert, aki jelenleg kőművessegéd, annak idején a szovjetek seggét nyalta volna, Para Kovács a szovjetek seggét nyalta volna, Kis János, Haraszti Miklós, Kőszeg Ferenc és még sokan mások, akik annak idején szamizdatot terjesztettek, útlevelet nem kaptak, olykor bevitték őket, Moszkva valagát nyalták volna, ugyanakkor arról se tudok, hogy azok a mai Brüsszel és Washington elleni szabadságharcosok, akik a KISZben meg az MSZMPben ténykedtek, pártállami sajtóban pártállamnak megfelelő cikkeket írtak, elhárításnak, titkosszolgálatnak dolgoztak, a rendszer megbecsült emberei voltak, vagy csak jól elvoltak, mint oly sokan, bármikor is Moszkva ellen harcoltak volna, vagy akár csak pisszentek volna az államszocializmus ellen.

Annak idején a forradalmárokat Sztálin kivégeztette, mint ellenforradalmárokat, viszont számos cári embert vett át, hiszen mindenre kapható, megbízható káderre és szakemberre nagyobb szükség van, mint a hőzöngőkre. Sztálin Krupszkájának, Lenin feleségének is azt mondta, hogy ha sokat pofázik, majd kerítenek egy másik Krupszkáját. Így megy ez.

Ps. A fenti nevek világa soha nem volt az enyém, az SZDSZt és annak holdudvarát, mint közeget, kifejezetten utáltam (Jeles Andrást kedveltem), de most jutottam oda, hogy már ez se számít, mert a pofátlanságnak is van határa. Még a politikában is.”

A nyitóképet Farkas Attila Márton bocsátotta rendelkezésünkre; készítette: Chris Allan Tod

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na azért! Történetesen osztálytársam volt egy üldözött eszdéeszes potentát gyereke! Akit üldöztek.
Tudnék mesélni !
Amerika szőtte a mesét az üldöztetésről. Sokan cseréltek volna az üldözöttel, már akkor is...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés