Nógrádi György: Az ukrán lakosság, ha tehetné, elsöpörné Zelenszkijt

2023. február 5. 11:22
A biztonságpolitikai szakértő szerint jelenleg erre azért nincs lehetőség, mert az ukrán elnököt védi az amerikai titkosszolgálat.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang műsorában elemezte az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményeit. A szakértő a műsorban kitért az USA-Kína viszonyrendszer alakulására, Olaf Scholz háborúhoz való viszonyára, valamint Zelenszkij Ukrajnán belüli támogatottságát is elemezte.

Nógrádi elmondta a műsorban, hogy ezt a háborút nem lehet megnyerni. Úgy látja, ezt az elmúlt napokban egyre több európai vezető is felismerte, tehát ugyanazt mondák, mint a magyarok. Felidézte: Olaf Scholz is úgy fogalmazott, Ukrajna ezt a háborút nem nyerheti meg, de nem is veszítheti el.

Nógrádi szerint a német kancellár ugyanazt mondja, mint a magyarok, csak sokkal cizelláltabban.

 

Scholz: Megegyeztünk Zelenszkijjel, nem használják Oroszország területén a nyugati fegyvereket

Nógrádi szerint Zelenszkijt elsöpörnék az ukránok 

A szakértő elmondta, hogy az ukrajnai élőerő rohamtempóban fogy. Szerinte ebben nagyon nagy szerepet játszik a politikai vezetés hibás cselekvése. Nógrádi úgy látja, hogy „Zelenszkij napi propagandájából az embereknek rendkívüli mértékben elegük van”. A kényszersorozásokkal kapcsolatban pedig elmondta, hogy mindenki igyekszik külföldre szökni.

A biztonságpolitikai szakértő szerint az ukrán lakosság elsöpörné Zelenszkijt, ha tehetné,

azonban jelenleg erre nincs lehetőség, ugyanis az ukrán elnököt védi az amerikai titkosszolgálat. 

A videót az alábbiakban tekintheti meg:

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 304 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lengyelek óriásplakáton hirdetik, hogy az orosz-ukrán háború nem az ő háborújuk.
Elkezdődött egy fordulat, még ha lassan is, de már érzékelhető.

Ezek után nem maradna férfi........

Demokrácia, jogállam, európai értékek...

A választások előtt mintha nem háborút ígért volna. Neked nem gyanús kicsit ez a sok menekült és a 100%-os támogatottság?

Azért, mert ha tényleg ennyien is vannak, biztos, hogy nem akar mindenki háborúba menni. Már most is úgy fogdossák össze őket.

Ha magas rangú tisztségviselőktől az önkormányzati képviselőkig bezárólag megtiltották, hogy külföldre utazzanak, ott valami nem stimmel. Miért nem hallunk arról, hogy lelkes önkéntesek jelentkeznek a frontra, miért nincsenek hírek arról, hogy az ukrán lakosság egy emberként áll Zelenszkijék mögött?

Talán azért, mert akik elszenvedik a háború okozta károkat, szeretteik elvesztését, már nem értik, mi értelme volt ennek a háborúnak, mi értelmük volt az ide vezető előzményeknek?

Biztos, hogy te jobban tudod Nógrádinál? Még magyarul írni sem tudsz, magyar billentyűzeted sincs, honnan béreltek fel?.

Jobb lenne a kérdéseket a történések sorrendjében feltenni. Kezdjük azzal, milyen történések előzték meg az oroszok támadását. Mert ugye, ez a történet nem 2022. február 24-én kezdődött. Még nyugati politikusok szerint sem.

Hagyjuk, ne beszéljünk róla, de attól még a valóság valóság marad.

Az oroszok nem fogják Putyint eltávolítani, főleg akkor, ha azt látják, hogy az egész nyugati világ ellenük van.

Az USA Jelcin alatt nem tudta elérni, hogy befolyást szerezzen az orosz gazdaságban és ezen keresztül az orosz belpolitikában, mert jött Putyin és rendet tett az oligarchák között. Az USA nem adta fel, és most Ukrajnát használja fel, hogy háborúval gyengítse az oroszokat, hátha ez változást hozhat a belpolitikában. Azzal nem számolnak, hogy az orosz nacionalizmus ilyen esetben felerősödik. Sztálin alatt sem fogadták felmentőként a nácikat, azokkal csak az ukránok álltak össze.

Nem érdemes úgy gondolkodni, hogy minden tárgyilagosság, vagy semleges hozzáállás egyből orosz barátságot jelent. És úgysem érdemes gondolkodni, hogy az USA bármit tesz az áldás a világra nézve. Ebben a háborúban nincsenek csak jók, vagy csak rosszak, itt sáros minden résztvevő, még a fegyvert szállítók is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés