Megjött Moszkva válasza arra, hogy az ukránok német tankokat kapnak

2023. január 24. 20:31
Az oroszok szerint nem tesz majd jót Moszkva és Berlin viszonyának, ha Kijev német tankokat kap.

A Leopard harckocsik Ukrajnába szállítása nem tesz majd jót az orosz-német kapcsolatoknak – figyelmeztetett Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak nyilatkozva.

Az ilyen szállítások nem sok jót ígérnek a kapcsolatok jövőjét tekintve. Minden bizonnyal nyomot hagynak majd e kapcsolatok jövőjén”

– jegyezte meg arra a kérdésre válaszolva, hogyan befolyásolja majd az Oroszország és Németország közötti viszonyt, ha Berlin jóváhagyja a Leopard tankok szállítását Kijevnek.

Peszkov szerint a kétoldalú kapcsolatok jelenleg már meglehetősen mélyponton vannak, nincs érdemi párbeszéd Németországgal, az Európai Unió többi országával vagy az észak-atlanti szövetséggel.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedden Berlinben a Boris Pistorius német védelmi miniszterrel közösen megtartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Leopard harckocsikról szóló német döntés hamarosan megszületik. A németországi Ramstein amerikai légitámaszponton mintegy félszáz, Ukrajnát támogató ország védelmi minisztereinek pénteki találkozóját követően Pistorius azt közölte, hogy a résztvevők még nem döntöttek arról, hogy szállítsanak-e Ukrajnának Leopard 2 harckocsikat.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kijelentette, hogy Varsó alternatív koalíciót hoz létre azokból az országokból, amelyek készek harckocsikat szállítani Ukrajnának, ha maga Németország nem hajlandó erre. Peszkov arra hivatkozva, hogy az ügyről nincsnek értesülései, nem akarta kommentálni Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfőnek azt a kijelentését, hogy Kijev megnemtámadási szerződés megkötését javasolta Minszknek.

(MTI) 

Kapcsolódó

Scholz feladta, küldik a német Leopardokat Ukrajnának 
Ráadásul úgy tűnik, végül Biden kormánya is beszállhat: az USA Abrams-tankokat küldhet az ukránoknak. Bővebben....

Nyitókép: PATRIK STOLLARZ / AFP

Összesen 293 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az "okos", fölényes lipsi egyszerű humort sem képes dekódolni. Grün, az úgy lehet, hogy Ukrajna megint orosz lesz...

Ekezet nelkul mondanam, hogy 391Ft...

Mely európai országokban állomásoztak szovjet csapatok, s melyekben most amerikaiak...mindketten a béke, a szabadságjogok, a nemzeti szuverenitások, a gazdasági önállóság védelme érdekében.......
Szédületes ez a sok primitív hozzászóló a DK, a Jobbik demens csapatából.......

Miért beszélsz német kormányról......hol vannak már itt a németek...Merkel egyik török származású államtitkára mondotta volt, hogy nincs is német kultúra....akkor azt hittem, hogy ez nem igaz, mára felülírtam...német sincs, csak a gnóm maradék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés