Bajor közmédia: Orbán az EU-s pénzeknek köszönheti a hatalmát, amúgy csak Putyin trójai falova

2022. december 4. 11:22
A szerzők szerint a magyar kormányfő feltartóztatja az oroszellenes reformokat, nacionalista, és a többi.

A bajor közmédia azt elemezgeti a maga módján, Orbán Viktor valóban Putyin trójai falova-e az EU-ban. A válasz természetesen az lesz, hogy igen. A szerzőtrió összegyűjtötte és felsorolja az összes létező sztereotípiát és vádat, ami elhangzott Orbán ellen az elmúlt években, hónapokban. Lényegében ennyi.

Szerintük a magyar vezető feltartóztatja az oroszellenes reformokat, ezért az orosz államfő helytartója Európában. Veszélyes kettős játékot űz, amivel módszeresen gyengíti az egységet. A nemzeti konzultáció példa arra, miként

igyekszik Orbán megosztani az Uniót.

Daniel Freund, a német zöldek EP-képviselője úgy értékeli, citálják,  hogy itt egy kamu népszavazásról van szó, ahol eleve adottak a válaszok, írják.

Orbán állítólagos

„nagy Moszkva-barátságát” elsősorban a sok pénz magyarázza,

írják a cikk szerzői. Ezek szerint Orbán nem akar változtatni a jó kapcsolatokon, sőt, mi több, a viszályt saját céljai érdekében aknázza ki, a nacionalizmust gerjeszti.

Hangsúlyozzák: a határon túli magyarok nélkül elképzelhetetlen lett volna legutóbbi választási sikere, tudatosan gerjeszt  nacionalista hangulatot. „Kiderült júniusban, Trianon évfordulóján, hova vezetett mindez: a

budapesti ukrán nagykövetség előtt 400 szélsőjobbos vonult fel.

Ruhájukon az orosz Z-jelzést viselték, ezzel mutatva, hogy támogatják az agressziót” – írják. Szerintük sok szélsőséges lehetőséget lát az invázióban, hogy visszaálljon az első világháború előtti határok egy része. Nagyhatalmi ábrándjukban ezek állítólag azt vallják, hogy ha az oroszok nyernek, akkor lehetőség nyílik népszavazásra a határok ügyében.

Majd Daniel Freund megmondja...

A cikk ezt követően az orbángyűlölő Daniel Freundot idézi:

amikor Orbán magyarságot és az egyesítési munkát emlegeti, az nála, nem üres szólam,

nagyon is komolyan kell venni. Ez a felfogás rögzült a Fideszben is. Bizonyíték rá, hogy Nagy-Magyarország-térkép van a miniszterelnök dolgozószobájában.”

Kiemelik, hogy 2014 és 21 között Magyarország 27 milliárd eurós támogatást kapott az EU-tól. „Enélkül a pénz nélkül Orbán soha nem lett volna ennyire erős. Ám úgy tűnik, ennek immár vége, mivel a Bizottság meg akarja vonni a pénzek egy jelentős részét” – írja lelkendezve a bajor közmédia cikke. 

Kép forrása: Mandiner-archív

Összesen 462 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kedves németek! Mi még akkor is itt leszünk, amikor Németország már nem lesz. Mert nem lesz.

Orbán a magyar demokratikus akarat értelmében van hatalmon, s mindig a magyar érdekek vezérlik, ahogy a németeket a német.

Amerikának nincsenek fenntartásai a bolsi venezuelai kőolajjal szemben, az első az ország energiabiztonsága. nagyon helyesen, van ahol még az ország érdekei az elsők.
Viszont a Nagy Terv sikeres kivitelezése nyomán Európa olcsó, megfizethető,az európai gazdaság eddigi versenyképességét biztosító, munkahelyeket teremtő,elismerésre méltó, soha nem látott életszínvonal növekedést elérő korszaka végére pont került. Egész Európa gyarmatai sorba zuhant a brüsszeli fizetett zsoldosok , az hazaáruló, idegen érdekek szolgálatában lé európai balliberális politikusok, pártok irányításával, közreműködésével. Nyakunkon a nyomor, a szegénység, a kilátástalanság, Amerika ezt hozta Európára. A gyarmati lét, amiről a latin-amerikai országok sokat tudnának mesélni.
Leáll a gazdaság, az üzemek, a gyárak, nem lesz üzemanyag, az emberek nem jutnak el munkahelyükre - az agglomerációs közlekedésnek is vannak korlátai, számos foglalkozásban az autó munkaeszköz - , a szállítási költségek további emelkedése nyomán tovább emelkednek az élelmiszerárak, tömegek lépnek az éhezés útjára, az egészségügyi alapellátás kerülhet veszélybe. A náci időket meghaladó antiszemita hullám fogja elérni Európát, mert tömegek fogják a globális zsidó tőkét felelőssé tenni a nyomorukért.
Magyarországnak azonnal el kell kezdenie a tárgyalásokat kilépésről. Különben gyermekeinknek, unokáinknak nem marad hazája, megélhetése. Ne mi fizessük meg az amerikai jólét, az ukrán biznisz árát.

Még annyit, hogy az amerikai katonai megszállás okán Németország nem szuverén ország. Ugye Magyarország sem volt az, amíg ott voltak az oroszok. Bajorország már elesett, már ami a klasszikus értékeket jelenti, az egész országhoz hasonlóan része a kalifátusnak. Német ismerősöm most készül visszaadni állampolgárságát, s letagadja, hogy német, Budapesten már lakást vásárolt magának és családjának, normális emberként szeretné gyermekeit felnevelni. A német média velejéig hazug, fizetett zsoldos, aki a valóságra kíváncsi, az nem olvassa.

Ott, a nagy Nyugaton senki nem ellenőrzi a tényeket úgy, mint idehaza?
Hogy férhet bele a sok orbánozós cikkbe ennyi sületlenség, hazugság, félretájékoztatás?
Az uniós pénzek miatt, amit ellop, ja, nem, a határon túli magyarok szavazatával sikerül nyernie, nem amiatt, hogy benne a többség bizalma.
Szegény németek, etetik őket!

Nagyon helyes, hogy még ilyen áron is (Putyin trójai falovának neveznek minket) megpróbálunk ebből a háborúból kimaradni.
Ki tudja meddig eszkalálódik ez?
Izrael ugyanezt teszi helyesen. Ugyan Izrael nem tagja az EU-nak, de szövetséges. Mégsem falovazzák.
Egyébként meg hogyan tudott Magyarország felemelkedni, ha ellopták az EU támogatásokat??
Üti egymást az "ellopták" meg "az EU támogatás miatt"!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés