A német belügyminiszter OneLove karszalaggal tiltakozott a FIFA-elnök mellett a lelátón

2022. november 24. 7:46
„Érthetetlen, hogy a FIFA nem akarja, hogy az emberek nyíltan kiálljanak a tolerancia mellett és a diszkrimináció ellen” – nyilatkozta Nancy Faeser.

Mint ismert, a OneLove karszalag betiltása elleni tiltakozás egyik formájaként Németország játékosai a Japán elleni, szerdai E csoportos világbajnoki mérkőzésük előtti csapatfotózáson a szájuk elé tették a kezüket. A lépés azután történt, hogy

a FIFA hét európai csapatot szankciókkal fenyegetett meg, ha viselik a karszalagot.

Katarban törvényellenes a homoszexualitás

A Diario AS sportoldal cikke szerint Nancy Faeser német belügyminiszter, a karszalagot viselte, amikor Gianni Infantino FIFA-elnök mellett ült a lelátón. A portálon azt írják: Faeser korábban is világossá tette: nem áll ki a FIFA döntése mellett, hogy ilyen nyomás alá helyezi a szövetségeket.

„A mai időkben érthetetlen, hogy a FIFA nem akarja, hogy az emberek nyíltan kiálljanak a tolerancia mellett és a diszkrimináció ellen. Ez nem illik a mi korunkba, és nem helyénvaló az emberekkel szemben” – mondta Faeser a német szövetség dohai rendezvényén, a mérkőzés előtt. 

 

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tolerancia és diszkrimináció kérdésében konzultáljatok Ursula Haverbeck elítélőivel.

Emil Cioran mondja, hogy a tolerancia a halódó birodalmakban válik eszménnyé.
Nem tolerálni kell azt, hogy szivárványos úthengerrel mennek végig rajtunk, hanem elviselni kéne valahogyan egymást. Mi nem hivalkodunk az életmódunkkal, nem kötelezünk senkit arra, hogy hetero legyen, elvárnánk a kölcsönösséget.
A karszalagos hölgy pedig akármilyen karszalagot viselne, legyen az horogkeresztes, vörös csillagos vagy szivárványos - mikor mi fejezi ki leginkább a gondolatnélküliségét.

És aztán mennek LNG-t kunyerálni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés