FÉLELEM ÉS RETTEGÉS HORGOSON

Szintlépés: több órán keresztül lövöldöztek egymásra migránsok Horgoson (videó)

2022. november 24. 23:44
A határtól pár kilométerre lévő, magyar többségű faluban még este fél tízkor is ropogtak a fegyverek. Tudósítások szerint végül a rendőröknek sikerült egy 50 fős migránscsoportot előállítani.

Két migránscsoport csapott össze Horgoson, egymásra lövöldöztek a kora esti órákban – számoltak be a helyiek a délvidéki Szabad Magyar Szónak.

Az interneten már csütörtök kora este elkezdtek keringeni felvételek arról, hogy fegyveres emberek vonulnak, de nem lehetett egyértelműen megállapítani, hol készültek.

Azóta egy horgosi illetőségű olvasó a Mandinernek megerősítette, hogy valóban a magyar-szerb határon elhelyezkedő ötezres településen került sor a hátborzongató jelenetekre.

Az SZMSZ tudósítása szerint a fegyverek még este hét után is ropogtak, miközben a falu lakossága az iskolából várta haza gyermekeit, vagy éppen néptáncórára tartottak. A helyiek arról számoltak be, hogy a falu nagy részén csend volt kilenc óra körül, mások viszont azt mondták, hogy fél tízkor folyamatosan érkeztek a rendőrök a településre. Körülbelül ekkortájt sikerült egy 50 fős migránscsoportot előállítani.

A falu Facebook-csoportjába egy olyan videót is feltöltöttek, melyen a lövések hangjai is hallatszanak. A jelenet azért is félelmetes, mert a videó a település utcáin, nem a külterületen készült.

„Ez nagyon szép, úgy kell útra indulnom hogy közben az utcámba lövöldözés van. Hát le a kalappal a megválasztott emberek elött. Kérdem én aki lassan 30 éve Horgoson él, hogy mért is kell arra a kurva válaszra várni” – ilyen és ehhez hasonló kommentek olvashatóak a videó alatt. 

Szerbia egyébként éppen a lövöldözés időpontjában játszotta első meccsét a katari világbajnokságon: déli szomszédaink 2-0-s vereséget szenvedtek a nagy esélyes Brazíliától.

Gyújtogatás történt egy menedékkérők elszállásolásra kijelölt holland kempingben

A holland tűzoltóság szerint vélhetően gyújtogatás történt egy, az észak-brabanti tartomány Someren nevű településén található kempingben, ahová 450 menedékkérőt költöztettek volna a jövő héten - írta csütörtökön a Dutchnews hírportál. A tűz az Eindhoven városától délkeletre fekvő tábor egyik helyiségében ütött ki szerda este, s az épület egy részében súlyos károkat okozott, de senki sem sérült meg.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés