A FAZ szerint mégsem kapjuk meg az összes nekünk járó EU-s pénzt

2022. november 23. 17:51
A német lap forrásai szerint az Európai Bizottságnak nem tetszik Holbusz Tímea személye, ezért akarják megvágni a pénzünket.

Brüsszel keményen fellép Magyarországgal szemben – írta meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap „megbízható” brüsszeli forrásokból úgy értesült, hogy „a Bizottság illetékes szervei arra a következtetésre jutottak, hogy Budapest nem teljesítette kellőképpen a korrupció elleni küzdelemben tett reformígéreteit.

A Bizottság ezért a jövő heti szerdai ülésén azt fogja javasolni a tagállamoknak, hogy fagyasszanak be 7,5 milliárd eurót három kohéziós programból.

Ezenkívül az újjáépítési alapból történő 5,8 milliárd euró folyósítását ezekhez a pontokhoz és további igazságügyi reformokhoz kötik.”

Miről is van szó pontosan?

A cikkben a FAZ kifejti, hogy a forrásaik szerint az Európai Bizottság úgy véli, hogy Budapest teljesített ugyan néhány kötelezettséget, de nem mindet, és különösen nem a „fontosakat”.

Egészen konkrétan Holbusz Tímea személye nem tetszik a Bizottságnak, aki most az újonnan létrehozott Integritás Hatóság egyik alelnöke.

Fájlalják, hogy Holbusz korábban a Pénzügyminisztériumban dolgozott.

Ceglédi: Ez a parttalan szopatás, amit az EB csinál, csak növeli az EU-ellenességet!

Ceglédi Zoltán, politikai elemző az ATV Öt című műsor állandó vendége most a Facebookon fejtette ki véleményét a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti, uniós forrásokról szóló csörtéről. „Olvasom, hogy az Európai Bizottság valószínűleg mégsem akarja ideadni az uniós forrásokat, és többek között azért, most figyelj, mert az Integritás Hatóság egyik elnökhelyettese, bizonyos Holbusz Tímea szerintük „nem minden kétséget kizáróan" alkalmas a posztra.

Viszont, a közös hitel, az kell

Közben az Európai Bizottság még mindig kitart amellett, hogy az Ukrajnának szánt 18 milliárdos közös hitelt még mindig szeretnék felvenni, amit Magyarország továbbra is vétózni szándékozik.

A Spiegel csak szeretné, hogy ne kapjon pénzt Magyarország

Izgalmas cikk tegnap délután a Spiegelben „Orbán mégiscsak elveszítheti az EU-s milliárdokat" címmel. Az írás újabb epizód a magyar uniós pénzek körüli szappanoperában, melyben folyamatosak a név nélküli szivárogtatások: a Reuters múlt csütörtökön arról írt , hogy Magyarország valószínűleg megkapja majd a pénzeket, ezt az értesülést a Spiegel saját informátoraira hivatkozva még aznap megerősítette .

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A köznép eddig se látott belőle egy kanyit se."

Ez nem olyan pénz, amit nép közé szórnak. Bár nagy kínban vagy, találj ki valami jobbat. A pedagógusok pedig megkapják, ha megjön a zsozsó. Tetszik, vagy nem, most szóljanak az ellenünk dolgozó Apró klánnak és tartozékainak, hogy ne az ország ellen dolgozzanak.

Most jól benyaltál Brüsszelnek, jól esett?

ez az EU penz olyan mint a Marsallsegely: egyszer majd kerni fogunk cserebe valamit

Viszont a nyakunkon marad a nem tudom milyen szivárványos.
Nyugalom, blöffölnek, maradjunk nyugodtan.
Stratégiai nyugalom, ahogyan Orbán mondja.

Nagyon jól érted.
És milyen nagyvonalúak, hogy nem akarják a kormányt is azonmód leváltani, még adnak erre egy kis időt.
Nem értem, ezek istenek már? Szüleink nekünk, vagy mit atyáskodnak itt felettünk?
Megalázó, kisszerű, pitiáner ez az egész eljárás. Azt hiszem, életükben nem bogarásztak még így meg senkit ezek a brüsszeli bevásárlóközponti tetűk!
És ezt a magyarországi ellenzék nyomására és közbenjárására teszik. Azok, akik a magyarországi ellenzékre szavaznak, Magyarország megnyomorítására szavaznak. A függő helyzetére az országnak, a szuverenitása elvesztésére.
Ezt ideje kimondani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés