Lengyel lap a háborúról: Mégis igaza volt Orbán Viktornak

2022. november 22. 11:14
A Do Rzeczy szerint Biden mára elvágta magát kommunikációban Putyintól, a békéről tehát egyedül Donald Trump tud tárgyalni – ahogy azt Orbán Viktor is említette.

A Do Rzeczy lengyel lap arról ír: az ország kormánya azon az állásponton van, hogy a végsőkig támogatja Ukrajnát a háborúban.

„Távolabbról szemlélve azonban ez az álláspont egyre kevésbé átgondoltnak tűnik” – írja a szerző, aki ezután áttér Amerikára, azt említve, hogy a 2024-es választáson elinduló Donald Trump eddig többször hangoztatta, hogy ha ő lenne az elnök, nem lenne háború. 

Igaza volt Orbán Viktornak, amikor októberben arról beszélt, hogy egyedül Trump tud békéről tárgyalni, nem pedig Joe Biden”

– húzza alá a szerző, azzal érvelve, hogy Biden már túlságosan elvágta magát Putyintól és túl sokat fektetett abba, hogy konfrontációs pozícióba kerüljön Oroszországgal szemben. 

Orbán Berlinben: A szankciók primitívek, a béke neve Trump, a németek pedig legyenek óvatosabbak

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki hétfőn Olaf Scholz német szociáldemokrata kancellárral egyeztetett a szövetségi fővárosban, kedden részt vett a Cicero című jobbközép politikai-kulturális havilap és a Berliner Zeitung által szervezett nyílt panelbeszélgetésen - ritka alkalom, amikor a magyar kormányfő nyilvános beszélgetésben fejti ki nézeteit a világ dolgairól.

Abban is igaza van Orbánnak, hogy a békéről Washington és Moszkva fog tárgyalni, nem pedig Kijev”

– teszi hozzá a szerző.

A lengyel lap szerint Orbán Viktor, csakúgy, mint Donald Trump, a konfliktus kezdete óta azt hangsúlyozza, hogy a háborúért Ukrajnán túl is hatalmas árat fizet mindenki.

Nyitóképen: Orbán Viktor a határon, nem sokkal a háború kirobbanása után. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a jó, hogy néhányan fel merik vállalni a véleményüket, ami a liberalfasizmus idején nagy bátorságot kíván.

Helyesen: "Megint mégis igaza volt Orbán Viktornak..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés