Emlékezzünk: így nyertek Magyarországnak olimpiai aranyakat a Liu testvérek (VIDEÓ)

2022. november 8. 17:40
Feledhetetlen pillanatokat okoztak a magyar szurkolóknak.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, sajtóközleményt adott ki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség azzal kapcsolatban, hogy a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a MOKSZ hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához.

A szövetség közleményében úgy fogalmazott: „A Liu fivérek magyar versenyzőként beírták magukat a magyar sporttörténelembe. Számtalan verseny győztesei voltak magyar színekben, döntő részük volt az első magyar téli olimpiai arany megszerzésében váltóban, Ádó pedig az első téli egyéni olimpiai győztesünk.

Örökké hálásak leszünk ezért nekik.”

Reagált a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Liu-fivérek országváltására

Sajtóközleményt adott ki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség azzal kapcsolatban, hogy a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a MOKSZ hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához. A közleményt alább olvashatják: „Kiváló gyorskorcsolyázóink, a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához.

Érdemes ezeket a sporttörténelmi pillanatokat feleleveníteni.

Majdnem napra pontosan három éve, hogy az olimpiai és Európa-bajnok férfi váltó is győzött a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának második, kanadai állomásán.

Az erről készült flvételt ITT tekinthetik meg.

2022. február 13-án pedig Liu Shaoang remekelt a pekingi téli olimpián. Mint ismert, mindhárom futamát megnyerte 500 méteren, és olimpiai bajnok lett ezen a távon.

A sporttörténelmi finálét a lenti videóval idézhetik vissza: 

Nyitókép: Liu Shaoang a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres döntőjében 2022. április 9-én.Fotó: MTI/EPA/Andre Pichette

 

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés