Elon Musk szavazást indított az elcsatolt ukrán területekről

2022. október 3. 21:56
Válaszul Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is indított egy voksolást.

Oroszország a tartalékosok teljes mozgósításával totális háborút indíthat Ukrajna ellen, ha a Krím veszélybe kerül – írta a Twitteren a világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk. A Tesla tulajdonosa hozzátette, hogy mivel Oroszország lakossága többszöröse szomszédjának, így utóbbi nem nyerhet.

A halál mindkét oldalon pusztító lesz.”

Elon Musk on Twitter: "Russia is doing partial mobilization. They go to full war mobilization if Crimea is at risk. Death on both sides will be devastating.Russia has >3 times population of Ukraine, so victory for Ukraine is unlikely in total war. If you care about the people of Ukraine, seek peace. / Twitter"

Russia is doing partial mobilization. They go to full war mobilization if Crimea is at risk. Death on both sides will be devastating.Russia has >3 times population of Ukraine, so victory for Ukraine is unlikely in total war. If you care about the people of Ukraine, seek peace.

Musk szavazást is indított a közösségi oldalon arról, hogy a Donbászban, valamint a Krímben élő helyiek akaratának kellene-e döntő érvényűnek lennie abban, hogy Moszkvához vagy Kijevhez tartozzanak.

Elon Musk on Twitter: "Let's try this then: the will of the people who live in the Donbas & Crimea should decide whether they're part of Russia or Ukraine / Twitter"

Let's try this then: the will of the people who live in the Donbas & Crimea should decide whether they're part of Russia or Ukraine

Az üzletember mindeközben megszavaztatott egy olyan „béketervezetet” is, melynek értelmében az elcsatolt régiók választásait megismételnék az ENSZ felügyelete alatt és Oroszországnak visszakoznia kellene, ha ez a nép akarata.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök erre ugyancsak voksolást kezdeményezett a Twitteren arról, ki melyik Muskot kedveli:

az orosz- vagy az ukránpárti milliárdost?

Володимир Зеленський on Twitter: "Which @elonmusk do you like more? / Twitter"

Which @elonmusk do you like more?

Nyitókép: AFP

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért én Zelenszkijről sem tudom elképzelni egy korrekt népszavazás levezénylését, de egyébként egyetértek a helyzetértékeléseddel. Másrészt azért valamiféle szavazati joga a halottaknak is csak kéne legyen: a ma "orosz" vidékek Kelet-Ukrajnában a Holodomor óta orosz vidékek: az éhenhalt ukránok helyére teelpítettek be egy csomó oroszt. Ez kicsit olyan, mint Erdély román betelepítése, csak a Donbasz eddig politikailag ukrán kézen maradt. Milyen népszavazás tudja orvosolni 1 millió ember (vagy sokkal több) éhhalálát?

Fura. Szokás szerint nem néztem a nevet, elkezdtem olvasni, mert azt hittem, hogy valami értelmes hozzászólás fog következni. Aztán eljutottam a "Fura is a " kezdetű mondathoz, megnéztem, hogy ki a hozzászóló, és megörültem, hogy a greasemonkey miatt nem kell többet időt vesztegetni egyetlen hozzászólására sem.

Hogy Zelenszkij egy egyszerű igen/nem kérdésből is képes demagóg hülyeséget gyártani...
Egyébként igaza van Musknak, a durva az, hogy lassan már meglepő lesz, ha a fősodorbeli sajtóban valaki az ideológiát félretéve a józan ész hangján szólal meg. Most már legalább tudjuk, milyen lehetett a kommunizmusban.

POnt Orbán és Putyin az, aki fair módon játszik. Normális körülmények között Koszovóhoz hasonlóan az USA-nak kellett volna beavatkoznia az orosz kisebbségek oldalán és jelezni Kijevnek, hogy az a kisebbségirtás, amit folytat elfogadhatatlan. Ha Zelenszkijnek esélye lett volna a Donbaszban népszavazást nyerni, akár megfélemlítéssel és terroprral mint Ukrajna többi részén, már rég kiírták volna, de nyilván erre esélyük sem volt, ezért egyszerűen kijelentik hogy csalás a népszavazás.

A szavazáson kb 60-40%-ban a szavazáspártiak vezetnek.

Egyébként igaza volt abban is, hogy Hruscsov tette át Ukrajnába Krímet egyetlen tollvonással. De egy krími szavazás eredménye előre borítékolható lenne.
Ebben pedig teljesen igaza van: "Russia is doing partial mobilization. They go to full war mobilization if Crimea is at risk. Death on both sides will be devastating.

Russia has >3 times population of Ukraine, so victory for Ukraine is unlikely in total war. If you care about the people of Ukraine, seek peace."

És az ENSZ sem sietett, hogy akkor majd nemzetközi megfigyelőkkel megszerveztetik a választást, hogy utólag mindenki számára hiteles legyen az eredménye. Így marad az, hogy "Putyin szervezte, nem hiteles". Meg az, hogy semmit nem tettek azért, hogy hiteles legyen.
Persze, értem én, itt most USA-Oroszország háború folyik Ukrajnában, de akkor meg minek nézik hülyének az embereket, hogy itt szegény ukránokról meg a demokráciáról van szó? Az álságos, erényfitogtató képmutatást kimondottan utálom.

"Tudtam, csak nem sejtettem!"

Konkrétan arra a területre gondoltam, ahol a háború zajlik. Persze az 1 millió csak tipp.

A La Campanella és a magyar rapszódiák is olyanok, hogy - elnézve a zongorista kezét - kimondottan minél nehezebben eljátszhatóra lettek megírva :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés