Remélem, már holnap azt mondhatjuk, újra Lula lett Brazília elnöke! Hajrá, elnök úr!

2022. október 02. 11:00

Lehet, már csak órák kérdése, és megszabadulunk a világ egyik legkártékonyabb politikusától, Bolsonarótól.

2022. október 02. 11:00
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Lehet már csak órák kérdése és megszabadulunk a világpolitika egyik legkártékonyabb politikusától a brazil elnök Bolsonarotól.

Akit Orbán most biztosított a támogatásáról. Vasárnap tartják a brazil elnökválasztást, ahol az előzetes kutatások szerint a korábbi baloldali elnök Lula 7 és 13 közötti százalékponttal vezet, a nőgyűlölő, esőerdő irtó, katonai diktatúra párti Bolsonaroval szemben. A kutatások szerint pedig arra is van esély, hogy Lula már az első körben megszerzi a szavazatok 50%-át

Az a Lula, akit anyja egyedül nevelt fel, aki a szegénységből vasgyári munkásként, majd szakszervezeti vezetőként, a katonai diktatúrában a dolgozók jogaiért küzdve tört ki, hogy végül Brazília elnöke legyen.

Az a Lula, akit pár éve korrupció miatt perbe fogtak és elitéltek, hogy később a bíróság megsemmisítve az ítéletet. Aki emiatt nem tudott 4 éve indulni, és aki már kétszer volt Brazília elnöke. Akiről Obama mondta, hogy a világ legnépszerűbb politikusa, amikor elnökként 80% fölötti volt a népszerűségi mutatója. Aki elnökként brutálisan csökkentette a szegénységet, az irástudatlanságot, az egyenlőtlenséget Brazíliában, felszámolta az ország külső adósságát, és a világ 13. legerősebb gazdaságából a ciklusa végére a világ 6. legerősebb gazdasága lett Brazília.

Remélem már holnap azt mondhatjuk, újra Lula lett Brazília elnöke! Hajrá elnök úr!”

Nyitókép: Lula Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2022. október 03. 12:05
"... már csak órák kérdése, és megszabadulunk a világ egyik legkártékonyabb politikusától ..." Nocsak ?!! Biden haldoklik?
miazhogynagyonis
2022. október 03. 09:28
Szegény jámbor, még fürödni sem tudott az izgalomtól. Már csak az a kérdés, miért érdekel ez téged, jámbor? nem mindegy neked, hogy kicsoda Brazília elnöke? "...megszabadulunk a világ egyik legkártékonyabb politikusától..." Kik szabadulnak meg, kitől? Jámbor elvtárs! Tusfürdő!!!
Ekrü
2022. október 03. 07:40
"A kutatások szerint pedig arra is van esély, hogy Lula már az első körben megszerzi a szavazatok 50%-át"- Hát, kedves Jámbor úr, ez láthatóan nem jött be...Véletlenül nem a Pulai mért ott is? XDDD
machet
2022. október 02. 21:00
Te vajon mi vagy bajnok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik