Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

2022. szeptember 29. 21:06
És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

Az Északi Áramlat felrobbanásának (erről bővebben itt olvashat) egyik következménye, hogy még nehezebb lesz Európa számára a tél, amelynek mentén a háború is az eszkaláció irányába halad.

Így állnak a gázszállítások Európában

Másik következmény is van azonban: a sokáig épített Északi Áramlat leállásával (amely idén már szinte biztos, hogy nem fog üzemelni) ugyanis

az Európai Unióban kizárólag Magyarországra érkezik még orosz gáz.

Erre a Forbes hívta fel a figyelmet.

Az orosz vezetékekről

Ha számba vesszük az Európába irányuló orosz vezetékeket, kiderül:

az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 megsérült,

noha utóbbi igazából a háború kitörése miatt meg sem nyílt (a két vezeték kapacitása összesen több mint 100 milliárd köbméter évente).

Közben a Jamal-Európa (33 milliárd köbméteres kapacitással) a tavaszi lengyel-orosz elszámolási vita miatt áll, s hasonló a helyzet a klasszikus szovjet gázvezetékekkel, mint a Szojuz vagy a Testvériség, amin a Gazprom és a Naftohaz hasonló vitái miatt nem áramlik a gáz.

A Török Áramlat pedig a maga 31 milliárd köbméterével szállít már csak Oroszország felől: érdekesség, hogy az Szerbián keresztül Magyarországon át lép be az EU-ba, így kap hazánk egyedüliként orosz gázt továbbra is a tagállamok közül.

Nyitókép: MTI/EPA/Kerim Okten

Összesen 431 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ők nem kapnak belőle.

Meg fognak ölni minket a gázunkért.

Azért ez elég veszélyes így... Innentől az Uniónak semmibe nem kerül a gáz szankcionálása...

Az ellenzéki kommentelők figyelmébe ajánlom a fontosabb európai tőzsdék - DAX 40, CAC 40, FTSE MIB, IBEX 35, FTSE 100 - energiaválsággal összefüggő mozgásait.....mindent elmondanak. A holnapról is. A német autógyárak költöznek az USA-ban és jönnek még többen Magyarországra. Gondolhatnánk, nálunk van energia....de mivel bedől az egész EU gazdasága, nem lesz aki autót vásároljon.......tízezrével kerülhetnek emberek az utcára.
Az európai projekt működik, még néhány simítás, s beáll a totális recesszió, a működésképtelenség, a versenyképesség teljes leépülése. Adódik a kérdés, hol indul a következő projekt, hová fog termelni a globális hadiipar?
Itáliában is teljes a káosz, a pánik. S mi a baloldal reakciója Meloni győzelmére? Ellenállás........mire Francesco Fachinetti - műsorvezető, dj, nagypapája volt partizán, maga baloldali elkötelezettségű ember - egy klipben elmondta, hogy abszurd dolog feltételezni azt, hogy visszatér Mussolini, vagy Németországban Hitler. Kifejtette, hogy a baloldal vezető pártja - Pd - egy haszontalan párt, a baloldal húsz év óta nem csinált semmit. Itáliára az igazi csapás nem Meloni, hanem a haszontalan, alkalmatlan baloldal, a Pd.
Magyarországon erről talán már Puzsér kezd elmélkedni....., meg talán Hont András.

no es most jon az hogy szalljanak le rolunk vagy mi is elzarjuk

Úgy lesz béke, ahogy az Usa és Japán békét kötött 1945 őszén. Feltétel nélküli megadás.

Mi közünk ahhoz, hogy az ukrán vezetés amerikai zsoldba állt és szétlöveti a saját országát? Ezt ők tették, feláldozva saját érdekeiket, mi viszont nem áldozzuk fel a sajátunkat.

A többi hülye az EU-ban pedig moralizáljon, ha akar.

"
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban
"

Nekem ez így még jó is lenne, ha nem függnénk ezer szálon a német gazdaságtól. A többiek azt csinálnak, amit akarnak, leszarom.

Ezt az ukránoknak 2014-ben kellett volna meggondolni. Az EU közvetítőkre kellett volna hallgatni, nem az USA-ra.

Már megint igaza lett!:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés