Az energiabiztonságról és a migrációról is tárgyalt Orbán Viktor a török parlament elnökével

2022. szeptember 29. 13:11
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Mustafa Sentopot, a Török Nagy Nemzetgyűlés elnökét.

A megbeszélésen egyetértettek a Magyarország és Törökország számára egyaránt stratégiai jelentőségű kérdésekben - mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve: a Brüsszel által Európában elfogadtatott szankciók nem vetettek véget az ukrajnai háborúnak, az emiatt kialakult energiaválság különös aktualitást adott a magyar-török felső szintű egyeztetésnek. A megbeszélésen ezért szó volt a kelet-nyugati irányú gáztranzit szállítási kapacitásainak bővítéséről is.

Orbán Viktor nagyra értékelte, hogy a Török Áramlatra való rácsatlakozással Törökország a magyar piac földgázellátásának egyik legfontosabb tranzitországa lett.

Orbán Viktor és Mustafa Sentop ezen kívül tárgyaltak az illegális migráció elleni közös küzdelemről is. A magyar miniszterelnök szerint Európa nem lehet stabil és biztonságos Törökország stabilitása és biztonsága nélkül. Ha Törökország nem tenne erőfeszítéseket a migrációs nyomás elhárítása érdekében, akkor Európát egy eddig soha nem látott migrációs hullám érné el – fejtette ki.

A csütörtöki megbeszélésen a felek az orosz-ukrán háború kapcsán a mielőbbi tűzszünet és a béketárgyalások fontosságát hangsúlyozták – mondta Havasi Bertalan.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lefordítom:
A kormány kötvénykibocsátása a kínai piacon nagy érdeklődés mellett fog történni a legközelebbi jövőben és ez azt bizonyítja ismét, hogy erős a bizalom a magyargazdaság és személyesen Orbán Viktor iránt.

Egyébként meg el akarnak téged adósítani pár ezüstért, hogy még az unokád se tudja kifizetni.

Erre szavaztál áprilisban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés