Orbán nem véletlenül tesz úgy, mintha már élnének a Putyinnak legfájóbb uniós szankciók

2022. szeptember 28. 17:55

Szabó Yvette
HVG
Itt még messze nem tartunk, de a magyar kormány „nemzeti konzultációjával” is erre való hivatkozással hárítaná át magáról a felelősséget az energiaválság ügyében.

„Az Oroszország elleni szankciókról kezdeményezett »nemzeti konzultáció« öt éven belül a harmadik olyan akciója az Orbán-kormánynak, amely kizárólag az Európai Unió tekintélyének rombolását szolgálja – korábban ilyen volt az Állítsuk meg Brüsszelt! és az úgynevezett Soros-terv demagóg sulykolása. A csúsztatás már rögtön azzal megkezdődik, hogy a kormány és pártja egyenlőségjelet tesz az energiaválság és az Európai Unió szankciói közé. Holott az elfogadott büntetőintézkedések közül eddig egyedül az orosz szén importjának tilalma lépett életbe, az is csak augusztusban. Más energiafajták esetében szó sincs élő korlátozásról.

(...)

Amelyik szankció viszont életbe lépett, az működik. Hiába erős a rubel papíron, ha a pénzügyi intézkedések miatt nincsen olyan platform, amelyen az orosz cégek vagy magánemberek vásárolni tudnának vele. A nyugati technológia is hiányzik az orosz gazdaságból, a legnagyobb orosz autógyár, az AvtoVaz már le is állította a termelését, és a Nespresso kávékapszulái vagy a Zara ruhák is csak sajátos körutazással és ennek megfelelő felárral jutnak el az orosz vevőkhöz a »baráti« országokon keresztül.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ti tenyleg azt hiszitek hogy az orosz ember elarulja a hazajat Zara ruhakert vagy Nespresso kavekapszulakert?
ennyire nem ertetek semmit?

Orbánék visszavásárolták a MOL részvényeket, 22 százalékot az oroszoktól. Akkor minden hülye ellenzéki azon lovagolt, hogy mekkora a veszteség, mennyit érnek azok a részvények. Most jó lenne nekünk, ha ezek orosz kézben lennének?

Orbánék visszavásárolták az MSZP-SZDSZ kormány által elkótyavetyélt gáztározókat. Gyurcsányék ezért feljelentést tettek. Most jó lenne nekünk, ha az E-ON tulajdonosként a saját, vagy ki tudja, ki mások érdekei szerint használná a tározókat?

Mellékesen megemlíteném, hogy megkérdezte bárki a nyugati társadalmakat, mit szólnak ahhoz, ha az oroszok elleni szankciók energia válságot idéznek elő? Nem kérdezték, azzal hitegették őket, hogy a szankcióknak nem lesz hatása. Most pedig már tüntetések vannak a válság miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés