Elvettek egy török kisbabát homoszexuális nevelőszüleitől Németországban

2022. szeptember 28. 17:41
A török családügyi minisztérium attaséja azért lobbizik, hogy a török babák török családokhoz kerüljenek a külföldi országokban.

Májusban egy török bevándorló család 10 hónapos kisfiát állami gondozásba vette a Jugendamt, a német gyermek- és ifjúságvédelmi hivatal. Az anya pszichés problémákkal küzd, ezért úgy ítélték meg, nem alkalmas a gyermek nevelésére. A kisfiút homoszexuális német nevelőszülőkhöz utalta ki a hivatal, amit miatt a család hevesen tiltakozott – számolt be a Humen Online.

Az ügy odáig fajult, hogy a török állam is beavatkozott, és lobbizni kezdett a német hatóságoknál.  Az anya ugyanis panaszkodott, hogy csupán egy hónapban egyszer láthatta a kisfiút, ráadásul a nevelőszülők az otthonától egy órányi autóútra lévő Kölnben élnek. Több török család is hasonló esetről számolt be, és úgy érezték,

a Jugendamt szándékosan nehezíti meg a bevándorlók helyzetét.

A Daily Sabah török újság szerint a családok már félnek orvoshoz vinni a gyermekeiket, mert azok apróbb problémák esetén is értesítik a gyermekvédelmiseket – írta a portál.

Lobbiznak azért, hogy a török gyerekek török családokhoz kerüljenek

Hozzátették, a törökországi Családi, Munkaügyi és Szociális Minisztériumnak Düsseldorfban van attaséja, aki ügyvédet fogadott a családnak. A török minisztérium az utóbbi években külföldön is aktívan lobbizik, arra próbálja rávenni más államok gyermekvédelmi hatóságait, hogy a török bevándorlók gyermekeit azonos nemzetiségű nevelőszülőknél helyezzék el – derült ki a cikkből.

Az anya, akit csak A.K. néven emlegetnek, úgy nyilatkozott, reméli, hogy a kisfiát egy török családnak adják át, hogy

„ne fosszák meg a török kultúra és nyelv elsajátításának lehetőségétől”.

A törökök ellenzik az LMBTQ-jogokat

A török minisztérium javaslatot is tett önkéntes török nevelőszülőkre a Jugendamtnak. Hozzáfűzték, 2015 óta a minisztérium mintegy 200 gyermeknek segített visszakerülni vérszerinti szüleikhez. Ebben a kampányban Emine Erdoğan, a török elnök felesége is részt vesz. Közbenjárására már mintegy 600 család jelentkezett nevelőszülőnek európai országokban.

A konzervatív, vallásos törökök hevesen ellenzik az LMBTQ-jogokat, nemrég például Isztambulban tüntettek a normális családok mellett – idézte fel a Humen Online.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem rossz a cím. Pont fordítva történt a cikk szerint.

A cím és a cikk szerintem sincs szinkronban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés