Orbán Putyin-barát politikája nem érthető, ez az ijesztő benne

2022. szeptember 23. 17:51

Dezső András
HVG
Nincs ma fontosabb ügy, mint az orosz téma, a kormány még nemzeti konzultációt is indít az energiaszankciókról. Mindeközben éppen a legfontosabb kérdésekre nincsenek válaszaink.

„Arra sem tudunk pontos választ adni, hogy Orbán miért tartja a legfontosabb politikai céljának az Oroszország elleni energiaszankciók feloldását. Azért, mert tényleg azt gondolja, hogy azok többet ártanak Európának, mint Oroszországnak? És annak ellenére gondolja így, hogy ennek az ellenkezője az igaz? Vagy azért oldaná fel a szankciókat, mert hisz abban, hogy akkor tényleg el lehetne kerülni a recessziót? Netán arról van szó, hogy a beköszönő súlyos válságot csak akkor tudja a szankciókra fogni, ha közben masszívan ellenzi azokat? (Miközben kormánya is megszavazta.) Vagy Moszkvának akar szívességet tenni ezzel? Ha igen, mit vár cserébe? Olcsó gázt vagy azt, hogy Putyin haragja ránk majd nem terjed ki?

Mire megy ki a játék? Tényleg őszintén hisz abban, hogy Ukrajna csak vesztesen kerülhet ki ebből a háborúból? Ha így gondolja, akkor mi alapján gondolja így?”

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezeket a firkászokat bezárnám egy hétre egy fűtetlen sátorba. Most.
Aztán beszélgethetnénk.

Az a vicc, hogy ez korántsem biztos, hogy vicc...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés