„Ne tedd” – Biden figyelmeztette Putyint, reagálni fognak, ha atomfegyverekhez nyúl

2022. szeptember 17. 8:06
„A II. világháború óta nem látott helyzetet idézne elő ez a lépés” – fogalmazott az amerikai elnök.

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden figyelmeztette Vlagyimir Putyint, hogy ha Oroszország atomfegyverhez nyúl, annak súlyosabb következményei lesznek – írja az Ukrinform.

„Ne tedd! Ne tedd! Ne tedd!

A II. világháború óta nem látott helyzetet idézne elő ez a lépés”

– mondta az amerikai elnök, aki hozzátette, „Putyin és rezsimje lennének a világ legnagyobb gazemberei, ha ezt meglépnék”. Biden felhívta a figyelmet arra, hogy ennek függvényében válaszlépésre is számíthatnak.

Nyitókép: AFP

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Komolyan ezekkel a féleszű trollokkal akarsz diskurzust kezdeni? Nem azért vannak itt, hogy diskuráljanak, hanem hogy beokádjanak valami fost minden egyes témához.

Mondjuk azért, mert Japán hadat üzent az USA-nak?

Vietnambol el
lehet erni raketakkal az amerikai teruletet?
elt ott elnyomott amerikai kisebbseg?
esetleg barmi mas fenyegetest jelentett az usara Vietnam?
milyen alapon is kavartak ott?

Kapitulált volna. Kellett volna hozzá még 8-10 szarrá bombázott város, szigetenként egy sikeres partraszállás, annak mindkét oldali összes emberveszteségével, és utána a folyamatos hódítás mindkét oldali emberveszteségei.

Az a helyzet, hogy a véralgebra a két atombomba javára szól. Különösen, ha figyelembe veszed, hogy a véralgebrában a saját hadsereg veszteségei többet számítanak. Miért ne számítanának többet? A két atombomba miatt egy amerikai katona sem halt meg Japán meghódítása során.

Ismerem a XX. század történelmét. Ha te nem, akkor miért dumálsz róla? Többek között azok a katonai megfontolások is közismertek, amelyek miatt az amcsi hadsereg az atombomba bevetése mellett döntött.

Én most az oroszok háborúját ellenzem mindenestül, ahogy 1941 és '45 közé visszatekintve a japánok háborúját ellenzem. Ha az oroszok atomot vetnek be, azzal az eddigi háborús bűneikre egy jó nagy lapáttal rátesznek. Akkora lapáttal, hogy kénytelen lennék Bidennel egyetérteni: Hitlert és Sztálint előzve a világ legnagyobb mocskai lennének.

Úgy vélem, ahogy akkor a japánokat, most az oroszokat meg kell fékezni, de annyit elismerek, hogy most az oroszok esetében a teljes kapituláció nem tűnik reálisnak, valamiféle tárgyalásos rendezés szükséges.

Egyrészt egyetértek a miniszterelnökkel: nekem Magyarország az első. "Magyarország" mármost nem egy platoni idea, haem egy konkrét szövetségi rendszerben létező államalakulat. Aki ezt a szövetségi rendszert háborúval fenyegeti, az Magyarország ellensége. Jelenleg ez Oroszország. Ha te pl. oroszszimpatizáns vagy, akkor Magyarország ellenségével cimborálsz, és az nem túl szerencsés.

Másrészt elvi alapon az erőszakot akkor tartom elfogadhatónak, ha az egyéni vagy kollektív "önvédelem" elvével igazolható. Ilyen alapon Ukrajna vagy a II. vh. idején az USA háborúja volt "igazságos háborúnak" tekinthető. Ha az "önvédelem" elvét eltaknyolod és elvtelenül minden hülyeségre használod, pl. előadod a nagy halált arról, hogy szegény Oroszországnak muszáj volt háborúba kezdeni, mert az ukránok milyen szarul bántak már az oroszaikkal, akkor nihilistának foglak találni, aki pillanatnyi hasfájása szerint osztja a szimpátiáit, ráadásul jelen esetben (lásd fönt) Magyarország ellenségeinek.

Egy dalszöveg a daliás nyolcvanas évekből: "Már megint itt van a szerelem. Már megint viszket a tenyerem. Köpni kell. Köpni kell. Phü!" Na ilyen ez a te nagy szerelmed Magyarország ellensége felé.

Hát igen, gondolom, meg kell találnod az önigazolást a hazaáruláshoz. Az a Magyarország, amely ténylegesen létezik, a NATO tagja és Oroszország ellensége.

Lehet, hogy a fejedben az van, hogy minderről rossz döntést hoztunk, amit korrigálni kellene, de nem te vagy az, aki illetékes korrigálni. Te csak arról dönthetsz, hogy ehhez a számodra adott, ténylegesen létező Magyarországhoz hűséges vagy, vagy elárulod az ellenségei kedvéért.

Na jó, hát nem a néhai az egyetlen oroszbérenc hazaáruló. Neked sem lehet könnyű tükörbe nézned.

Mi lenne itt, ha rajonganál az oroszokért? Együtt erőszakolnád a magyar asszonyokat? Így meg csak alázatosan az ajtót nyitogatod?

Na, megértettem végre. A te önigazolásod, hogy itt már nem akarsz oroszokat látni. Megelégszel azzal, ha az ukránokat legyőzve Záhonyig eljutnak, és kárpátaljai magyar asszonyokat gyaláznak meg. Szép álmaid vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés