Gulyás Márton a Telexnek: Fel kell vállalni a politikai hovatartozást

2022. szeptember 7. 8:50
A Partizán első embere elmondta, Márki-Zay Péterre szavazott, majd hozzátette: „az objektivitás nem cél, hanem eszköz, egy munkamódszer”.

Gulyás Márton a Telexnek adott videóinterjút, ahol a 2022-es országgyűlési választásról, a kampányról, Márki-Zay Péterről, és a független-objektív újságírásról esett szó. Kiderült, „minden borzalmával együtt” szenvedélyesen érdekli Gulyást a Fidesz. A Partizán első embere azt is elárulta, hogy Márki-Zay Péterre szavazott, „de nem szívből”. Sok emberét katáztatta, bár szerinte nehezen egyeztethető össze a katázás a baloldalisággal.

„Van egy alapvető félreértés a független-objektivitás kérdéskörében. Ez a kormányoldalról egy szitokszó, és azt gondolom, hogy a kormánytól független nyilvánosság is félreérti, hogy mit jelent függetlennek, pláne objektívnak lenni. Ez nem egy cél, hanem egy eszköz. Egy munkamódszer” – fejtette ki Gulyás. Hozzátette:

Azt gondolom, hogy ebből a szempontból én objektív vagyok

A Partizán műsorvezetője szerint 2010 óta nagyon sokan eltagadják „a politikai affiliációikat”. Úgy véli, ez nagyon sok intranszparenciát eredményez a közéletben.

„Függetlenül attól, hogy igen, én Márki-Zayra szavaztam – és azt gondolom, hogyha ő alakított volna kormányt, az jobb lett volna az országnak, mintha folytatódott volna a Fidesz-hatalom –, nem tudsz mutatni egy olyan interjút, ahol nem úgy kérdeztem volna, ahogy az elvárható lett volna” – hangoztatta Gulyás. Kifejtette, szerinte helyes az, ha egy riporterről lehet tudni a politikai hovatartozását.

Pénzügyi háttér, együttműködés a DatAdattal

„Jelenleg jól vagyunk” – kopogta le Gulyás, amikor Fábián azt kérdezte, hogy mennyire fenntartható pénzügyileg a Partizán működése. Az anyagi struktúráról elmondta: a Patreon nagyjából egynegyed és egyharmad közötti részt adja, a többi vagy névtelen nagyobb magánadományozótól jön, vagy valamilyen külföldi pályázatból.

Gulyás elmondja, hogy a Partizán együttműködött a baloldali kampány háttércégeként működő, a korábbi szocialista kormányokban érintett figurákhoz (Szigetvári Viktor, Ficsor Ádám) köthető Datadattal.

Kata

Az interjú során szóba került a katatörvény módosítása is. Kiderült, Gulyás örül a törvénymódosításnak, mert szerinte a katázás nehezen volt összeegyeztethető a médiavállalat baloldaliságával. Ennek ellenére arra is fény derült, hogy sok emberét katáztatta Gulyás.

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

Nyitókép: YouTube

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért ez a Márki-Zay koalíciós kormány, ami jobb lenne a Fidesznél, kicsit erős. Az EU-s pénzek talán bejönnének, de a többire jobb nem gondolni. Minden borulna a haderő fejlesztés beszerzési irányaitól a szlovákok által irigyelt debreceni akkumulátorgyárig. Sokra mennénk vele, és nagy segély programot is el tudok képzelni az inaktívak irányába. Maga a teljes felfordulás nagyon sokba jött volna az országnak és mivégre?

Rémálom, attól eltekintve, h. az ellenzék erőviszonyait tekintve a márki egyenlő Gyurcsánnyal.

Gulyás Márton ügyesen összehozta a piaci résbe a TV-cskéjét, kevésbé agresszíven kérdezett a balosoktól megszokottól, de nem gondolhatta komolyan ezt a márki jobb lett volna kijelentést.

A Gurmai fia Gulyás Balázs, az a Márton az egyik NAGY dokumentumfilmes Gulyás fia, a szülők elváltak, a mamája nevelte, nem volt nagy kapcsolattartás, ahogy valahol, nyilván itt, valamikor olvastam.

Örüljünk a lengyel fordulatnak, keserű lehetett az ébredés, h. kizárólag egy új Tusk kormány lehet az Államok- EU partner, addig rúgják őket is,. ahol tudják. Nagyon fura, h. ennyire elszaladt a ló a Bizottsággal. Lengyelország, nagy, erős, ügyesen vezetett ország, Magyarország jön fel. Teljesen begőzöltek. Sem a lengyelek, sem a magyarok el sem tudták képzelni, h. a szerződéseket a gyűlölet felül tudja írni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés