Tajvan Kína Ukrajnája?

2022. augusztus 15. 12:04

Bogár László
Magyar Hírlap
Előbb vagy utóbb ez a puska is „elsül” majd.

„A régi bölcsesség szerint, ha egy színházi drámában már az első felvonásban feltűnik egy puska a falra akasztva, akkor biztosra vehetjük, hogy a dráma végéig ez a puska elsül majd. Ugyanígy biztosra vehetjük, hogy ha egyszer a világot irányító »nem létező« erő által véleményhatalmi fegyverként használt globális médiában elhangzik az a kérdés, hogy vajon Tajvan lesz Kína Ukrajnája, akkor előbb vagy utóbb ez a puska is »elsül« majd.

Az orosz ukrán háború kitörése előtt egy nappal e lap hasábjain azt írtam, hogy én ugyan reménykedem benne, hogy nem lesz háború, de ha egyszer ez a »nem létező« azt akarja, hogy legyen háború, akkor sajnos lesz. Ahogy a régi vicc mondja, nincs, de igény volna rá. Most ezt talán úgy módosíthatnánk, hogy nincs, igény még kevésbé van rá, de ha a nem létező akarja, akkor lesz rá igény, pontosabban ez az igény csinálva lesz. Mármint az a horrorisztikus igény, mely szerint az atlanti oldal után a csendes óceáni világháborús frontnak is meg kellene nyílnia. A mintázat hasonlít az első és második világháború fedőnevű projektekre, ott is volt egy európai front, ahol a német birodalom és az orosz birodalom van egymásnak vezetve, a Csendes óceánon pedig a nem létező által világbirodalomként üzemeltetett Amerikai Egyesült Államok veri le az ottani rivális, aki akkor Japán, most a »szépen fejlődő« harmadik világháborúban pedig Kína.

Az amerikai birodalom által »csinált« világháborúk stratégiai célja mindig ugyanaz, meg kell akadályozni az eurázsiai együttműködési rendszer kialakulását. Gyenge és széteső, belső konfliktusokkal küzdő és lehetőleg minden felületen egymás ellen uszított Európa, Oroszország és Kína a legfőbb garancia arra, hogy az amerikai birodalom biztonságban érezze magát.”

Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak szólok, hogy a vezér egy szemevillanására visszahőkölnek a kínai agresszorok anyahajóstul, atomrakétástul.
Ha csúsztatnak valami aprót a zsebébe, akkor persze megoldható okosba' is....
Ld. még: kínaihongkongáruházak il-online, hamis, adózatlan pénztárgépei v. az Eurosquare csempészáru-elosztó Budapest mértani közepén.

http://www.harommajom.hu

Sajnos igazat kell adjak Bogárnak, Demkó egész pontosan leírta, hogy Jugoszlávia széthullásakor mikor és hogyan avatkozott be az USA, hogy ne jöhessen létre erős és egységes Európa, és erre tökéletesen rímelt George Friedman előadása, amiben azt is fejtegette, hogy az USA a saját érdekében a dominanciájára esetlegesen veszélyt jelentő államokat már azelőtt meggyengíti, mielőtt azok annyira meg tudnának erősödni, hogy ténylegesen veszélyt jelenthessenek.
Ebből a szempontból Oroszország és Kína viselkedett észszerűen, mert náluk elsődleges szempont volt az önellátási képesség megteremtése. Az EU pedig gyakorlatilag megbukott, és most látszik, hogy mennyire képtelen volt előre gondolkodni.

Neokohnon volt egy jó cikk Krisztina Koenentől, hogy mennyire képmutató a német úgynevezett politikai elit, láthatóan úgy gondolják, hogy a kéztördelve bejelentett megszorítások (fűtés, hűtés, melegvíz megvonás) rájuk nem vonatkozik, azaz nekik ugyanúgy jár minden, mint korábban-
https://neokohn.hu/2022/07/27/..

Minél nagyobb a kontroll az emberek fölött, annál tovább fojtják el a feszültséget, annál nagyobb nyomás gyűlik össze. Ha télre nem tudják Nyugat-Európában megoldani a helyzetet, akkor biztos vagyok benne, hogy nem tudják ezt már elintézni köztévés agymosással, meg békés tüntetők megveretésével, ez sokkal nagyobbat fog szólni, mint a sárgamellényes mozgalom Párizsban. Nagyjából mint a Majdan, csak a Potsdamer Platzon.

A Maslow-piramis alján már hatástalan a másra mutogatás. Vagy megoldja a kormány, vagy elsöprik őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés