Az FBI házkutatása puccs, Amerika harmadik világbeli ország lett a republikánusok szerint

2022. augusztus 9. 11:51
Nem kímélik az FBI-t a republikánus véleményvezérek a Donald Trump floridai birtokán tartott házkutatás miatt.

Kipp-kopp, ki van itt – a kib*szott FBI van itt” – köszön be videójában Michael Cohen, Donald Trump korábbi ügyvédje, akit kampányfinanszírozási szabálytalanságok és adócsalás miatt ítéltek három év börtönre 2018 decemberében.

Szerinte Trumphoz száz ügynökével szállt ki az FBI, és „bármilyen információt is vittek el tőle, az olyan információ volt, amit nem akart nyilvánosságra hozni”. Azt mondta, a volt elnök rengeteg terhelő dokumentumot nem semmisített meg, csak Mar-a-Lagóban „parkoltatta” őket abban a hitben, hogy a floridai birtok a hatóságok számára hozzáférhetetlen.

Nézőinek Cohen azt kívánta, „élvezzék az éjszakát, örvendjenek mindannyian azon a tényen, hogy ezt az embert, aki mindenért elkerülte a felelősséget, most számon kérik. Mindez a demokratikus szóláshoz vezet vissza: senki nem áll a törvény felett”.

Igencsak más fényben látják a történteket a Fox News republikánus politikai elemzői. Matt Schlapp, a CPAC-et is szervező Amerikai Konzervatív Unió elnöke cikkében úgy fogalmaz, „Trump mar-a-lagói lerohanása az ébresztő: a konzervatívoknak el kell menniük a félidős választásokra, le kell győzniük a szocialista baloldalt és meg kell védeniük az országunkat”. Úgy látja, „a woke szocialista baloldal semmitől nem riad vissza, hogy tönkretegye nemzetünket” –így szerinte érthető, miért látta

a CPAC résztvevőinek 91 százaléka úgy, hogy Amerikát a leginkább „belső erők, például a deep state, a közoktatás és a mainstream média” fenyegetik,

és csak 8 százalék szerint jelentik „külső erők, például Oroszország, Kína, Irán és Észak-Korea” a legnagyobb veszélyt.

A demokrata kormányzat befolyása

Schlapp azt írja, Biden átpolitizált FBI-jának köszönhetően „ez a nemzet felismerhetetlenné válik, Biden sikeresen harmadik világbeli országgá tette Amerikát”, ezért „meg kell védenünk az országot és az alkotmányt ettől a puccstól. Ez pedig azzal kezdődik, hogy ezt a haragot abba csatornázzuk bele,

hogy kirúgjunk a kormányzat minden szintjéről minden szocialistát.”

Steve Bannon is nyilatkozott az ügyről a Fox Newsnak. Szerinte a demokrata kormányzat „fegyverré tette az Igazságügyi Minisztériumot”, hiszen a házkutatást „engedélyezni kellett, fel kellett mennie a Fehér Házba engedélyezésre. Bárki, aki azt mondja, hogy nem kellett, hazug.” 

Trump elnök volt vezető stratégája, a Breitbart exfőnöke szerint ez az egész „pőre hatalompolitikáról szól”, hiszen a demokraták „teljesen be vannak zsongva, meg vannak rémülve attól, hogy Trump pár héten belül bejelenti indulását, elnyeri a republikánus jelöltséget és megnyeri a Fehér Házat”. 

Megoldásként azt javasolja,

az FBI ne Trumpot vizsgálja, hanem inkább az FBI-t vizsgálják, és addig is vonják el a forrásaikat.

„Az FBI a Gestapo, akár Coloradóban, amikor egy aranycsillagos anyát(azon anyákat nevezik így Amerikában, akiknek amerikai katonaként hunyt el a gyermeke – a szerk.) vernek rabláncra, akár amikro Peter Navarrót. Ez teljesen obszcén” – véli a politikai szakember.

„A tűz ellen tűzzel kell küzdeni, azt pedig úgy kell, hogy megnyerjük a választásokat, elsöprő mértékben nyerjük meg őket, és a költségvetési folyamaton keresztül megfojtjuk az FBI-t, megfojtjuk az Igazságügyi Minisztériumot, és a végére járunk annak, hogy ki engedélyezte ezt” – így Bannon.

Lara Trump tévéproducer, Trump menye úgy látja, „bárkit, aki szereti ezt az országot és hisz Amerikában, egész egyszerűen mélységesen meg kell ráznia annak, ami ma történt. Ez egy teljesen világos cezúra Amerika történetében”.

Hiszen „ha ezt megtehetik az Egyesült Államok volt elnökével, gondolj bele, mit tehetnének veled, vagy bárkivel Amerikában”. Lara Trump szerint a házkutatás hátterében az áll, hogy „nem csak a demokrata oldalon vetik meg Donald Trumpot, hanem általánosságban az egész establishmentben, mert nem egy közülük, nem az ő játékukat játssza.”

Nyitókép: MTI/AP

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor vége a világnak...

Milyen "leszámolások" voltak a magyar kampányban? Lemaradtam valamiről? Kivonult a TEK Márki-Zay-hoz (Gyurcsányékhoz, Jakabhoz, Karácsonyhoz, vagy éppen ki volt a de facto erős ember), és ott alapos házkutatást tartott?

Ti milyen alternatív valóságban éltek?

Ilyen üldözési mániája volt már Hitlernek, Sztálinnak, Rákosinak is. És abból az üldözési mániából ugyanilyen tettek következtek. Láthatod, nincs különbség a népi demokrácia és a liberális demokrácia között. Azt is láthatod, hogy megvalósul Marx tanítása, ami 1917-ben még nem valósult meg. Ez arról szól, hogy a kommunista eszméknek a világ legfejlettebb országában kell győzniük.

Ti ugyanezt tennétek, mert 12 éve már szart sem értek, gazdáitok is lassan a kukába küldenek benneteket. De várd meg még a novembert, mert lehet, hogy az eredménytől napokig kussolni fogsz, amíg meg nem jön az ukáz, hogy mit kell írni. Úgy, mint április 3. után.

Mi az, leállt a több bekezdésnyi szófosásod? Nem tudsz válaszolni, ezért csak hülyeségre futja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés