A világhírű izraeli filozófus szerint Orbán Viktor nem antiszemita

2022. augusztus 11. 14:33
Yoram Hazony szerint a magyar kormányfő ellen felhozott vádak „groteszkek”.

„Yoram Hazony világhírű izraeli filozófus számos alkalommal járt már hazánkban, és személyesen is találkozott a Karmelita kolostorban a magyar miniszterelnökkel. Azóta felszólalásaiban rendszeresen pozitív példaként említi Orbán Viktort”kezdte Facebook-posztját Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója, aki ezt követően bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy a világhírű izraeli filozófus minap közösségi oldalán állt ki Orbán Viktor mellett, ahol kijelentette, hogy a felhozott vádak a magyar miniszterelnök ellen „groteszkek”, majd leszögezte:

Orbán Viktor nem antiszemita.

„Hazony szerint Magyarország egyedülálló abból a szempontból, hogy nemzeti, konzervatív kormány irányítja, amely a kereszténységet tekinti domináns kultúrának, ugyanakkor jelentősen támogatja például a zsidó közösséget is. Egy korábbi interjújában elmondta, hogy az izraeli, az amerikai és a nyugat-európai konzervatívok is közelről figyelik Magyarországot, ugyanis a magyar konzervatív politika sikere számukra is szembeötlő” – derült ki Orbán Balázs posztjából, aki ezt követően úgy fogalmazott, hogy ez igen megtisztelő Yoram Hazony professzortól.

A miniszterelnök politikai igazgatója emlékeztetett arra, hogy Yoram Hazony hívta életre a nyugati jobboldal megújítását célzó Nemzeti Konzervatív Mozgalmat, és nemcsak alapítója, hanem javarészt ő is töltötte meg tartalommal.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De antiportugál, antialbán és antizanzibári még lehet.

Nem a komponenseiről volt szó, hanem a viszonyulásairól. Nehéz magyar szöveget érteni? Héberül meg lováriul jobban értesz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés