Gyöngyösi Jakabnak: Nem vagy Te már veszély Orbán Viktorra, csak egy görcsbe rándult arccal, proletár eszméket üvöltöző politikus

2022. augusztus 11. 12:40
„Ha Neked az a tanácsadó kell, aki mellett elvesztetted a családodat, a választást, az elnökségedet, minden tekintélyedet és a hiteledet, nem foglak visszatartani” – írta nyílt levelében a Jobbik elnöke.

Nyílt levelet tett közzé Gyöngyösi Márton közösségi oldalán, miután felmerült, hogy Jakab Péter új pártot alapít. A hírek szerint már augusztus 20-án bejelentheti új pártját a korábbi Jobbik-vezér.

Múltról

A Jobbik újdonsült elnöke eleinte méltatta Jakabot. Mint írta: „Elnökséged első pár hónapja alatt a Jobbik újra erőre kapott, Orbán Viktor pedig egy igazi kihívóval kellett, hogy szembenézzen”.

Gyöngyösi nem finomkodott sokat: „Pártunkban soha egyetlen elnöknek nem adatott meg az, ami Neked: a Kongresszus kizárólag általad megnevezett bizalmi embereket választott melléd az elnökségbe, de Te pár hónap leforgása alatt mindegyikőjüktől elhidegültél, és

egyetlen tanácsadód által megalkotott buborékodba zárkóztál, amelyben a népszerűséget Facebook-lájkokban mérik.

Jelenről

Gyönygösi szerint egy „görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus” lett Jakabból, akiből a közélet mémeket gyárt. „Nem vagy Te már veszély Orbán Viktorra, legfeljebb tanácsadód, és a felbőszült híveid veszélyesek a jó ízlésre, amikor a Jobbik aktivistáit zaklatják alpári módszerekkel” – tette hozzá az EP-képviselő.

Jakab Péter stílusát, és politikai eszközeit sem hagyta szó nélkül Gyöngyösi: 

ez a legsötétebb bolsevik, kommunista tempó, amikor egyesek politikai haszonszerzés céljából egy nemzet fiait egymásra uszítják.

Egyébként ezt csinálja Orbán Viktor, akitől te állítólag megszabadítani szeretnéd Magyarországot…”

Jövőről

A Jobbik elnöke közölte, hogy szívesen dolgozna újra együtt azzal a Jakab Péterrel, akit egykor megismert. „Annak a Jakab Péternek van helye, és lenne feladata is a Jobbikban. Ám a döntés a tiéd” – tette hozzá. 

„Ha Neked az a tanácsadó kell, aki mellett elvesztetted a családodat,

elvesztetted az előválasztást, elvesztetted az országgyűlési választást, elvesztetted az elnökségedet, elvesztetted a frakcióvezetőségedet, elvesztetted minden tekintélyedet és elvesztetted a hiteledet, nem foglak visszatartani sem” – szögezte le Gyöngyösi. Kifejtette, hogy Jakab egyenességét hiányolja:

Ne pletykákból halljam, hogy augusztus 20-án pártot készülsz alapítani, miközben még a Jobbik tagja vagy.

Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra. Légy tisztességes. Ennyivel mindenképpen tartozol nekünk is, Magadnak is” – zárta levelét Gyönygösi.

Kapcsolódó

Gyöngyösi Márton egy csapatban Dobrevvel, Verhofstadttal és Cohn-Bendittel

A Jobbik elnökhelyettese ma már egy olasz kommunistáról elnevezett hálózat tagjaként korábbi ellenségeivel dolgozik az „egyesült Európáért”. Íme Gyöngyösi Márton újabb fordulata!

Nyitókép: Jakab Péter, mellette jobbra Gyöngyösi Márton
MTI/Soós Lajos

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az utolsó patkányok a süllyedő ladikon.

Gyöngyösi főnöke Brüsszelben Gyurcsányné, itthon a Gyurcsány.
Családban marad.

Ilyen, amikor a pöcegödörben két féreg egymásra talál.

Az idézett rész egyébként teljesen helytálló. És Jakab mindezt szűk egy év alatt hozta össze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés