EUobserver: Korábbi EU-biztosát küldte uniós pénzekért könyörögni a magyar kormány

2022. augusztus 10. 17:30

A lap a területfejlesztési miniszter The Guardiannak adott nyilatkozatáról számolt be röviden.

2022. augusztus 10. 17:30
null

A magyar kormány által a megállapodás reményében Brüsszelbe küldött Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a The Guardiannak nyilatkozva kijelentette, „személyes” garanciákat tud ajánlani EU-s tárgyalópartnereinek, hogy a magyar kormány teljesíti a jogállamisági normák megsértése miatt korábban befagyasztott uniós helyreállítási támogatások kifizetéséhez szükséges kritériumokat – számolt be róla röviden az Euobserver.com.

Navracsics Tibor szerint a magyar kormány végrehajtja a szükséges intézményi változásokat, és hozzátette: „mivel én vagyok a főtárgyaló, erre személyes biztosítékot tudok adni”.

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. augusztus 11. 15:53
Ha olyan tökös a kormányunk, mint ahogyan abban bíztunk, bízunk, akkor miért nem vágja a rühes gyilkos nácik pofájába, hogy ameddig nem fizetik ki a M.o.-nak járó pénzeket, NEM FIEZTJÜK A KÖZÖS KASSZA ÖSSZEGÉT! Ha a büdös gyilkos nácik megtehetik, akkor mi is! Ennyi!
pipa89
2022. augusztus 11. 08:32
Jön még kutyára dér! Rátok is progilibcsi FOS! Meglátjuk, hogy a téli hóvihar után befagy-e a hazug szátok, és merre kezdtek futni, ha a nép megindul az elefántcsonttornyaitok felé! Ha a magyarok vétóztak volna, fel sem vehettétek volna a kölcsönt, ami nekünk jogosan jár! A helyreállítási alap visszatartása rendkívül fontos bizonyíték arra, hogy az EURÓPAI UNIÓ egy mocskos páholyos hely, ahol ÉPP IDEJE LESZ TAKARÍTANI! KIFELÉ A KUFÁROKKAL A DÖNTÉSHOZATALBÓL!
nempolitizálok
2022. augusztus 11. 08:07
Micsoda egy undorító libernyák szovjetúnió. Logikusabb lenne egy olyan helyzet, hogy ne kelljen pénzeket visszaosztani, hanem már eleve innen ki sem menjenek. De akkor hogy zsarolhatnák azokat az országokat, ahol a kormány nem libernyák, vagy nem fekszik le totálisan. HUXIT!!!
bunko_jobbos
2022. augusztus 11. 07:30
Orbán mondta, hogy nem tudják visszatartani csak egy ideig. Most ez a játszma megy. A végén úgyis ideadják, szóval nem kell "könyörögni". OK, megpróbál Viktor is simulékony lenni, hogy megkönnyítse a dolgot, de ez csak taktikai kérdés. Egyszerűen nincs jogi eszközük, és egyébként lesz még olyan szavazás, amihez kell a magyar kormány jóváhagyása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik