Vásárhelyi Mária: Hogy juthat valakinek ilyen életveszélyes ötlet az eszébe, mint az uniós népszavazás?

2022. augusztus 8. 18:52
„Tényleg megáll az ész és minden seregi!” – kommentálta a szociológus. Hozzáfűzte, hogy a népszavazás száz százalékig a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Vásárhelyi Mária a Facebook-oldalán kommentálta az elmúlt napok legforróbb közéleti témáját: a népszavazást hazánk uniós tagságának megerősítéséről„Tényleg megáll az ész és minden seregi! Hogy juthat valakinek eszébe egy ennyire kontraproduktív és életveszélyes ötlet, mint hogy népszavazást rendezni az Uniós tagságról” – írta Vásárhelyi. Hozzátette, hogy 

egy ilyen népszavazás a jelenlegi médiahelyzetben 100 százalékig a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Hónapokon keresztül attól lesz hangos a médiumok 90 százaléka, hogy a Fidesz EU párti, csak éppen nem a föderális EU-t támogatja, hanem a nemzetek Európáját”.

Leszögezte, hogy a népszavazás hatalmas lehetőség a kormánypártoknak, valamint kifejtette, hogy szerinte át fog menni a kérdés a Választási Bizottságon és az Alkotmánybíróságon is. A szociológusnőt idézve, „és ott lesz egy eleve megosztott ellenzék, majdnem nulla médiafelülettel, ahol mindenki mást fog mondani. Közben a Mi hazánk EU ellenes kampányt fog folytatni, a Jobbiknak nevezett párt maradvány pedig a Fidesz mantráját fogja nyomni. A népszavazás érvénytelen lesz, mert nincs valódi tétje”.

Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Utálják egymást, utálják a Fideszt, utálják a népet. Egyvalami élteti őket, fényesre nyalni az Usa és Brüsszel valagát.

Az ellenzék fényes jövő előtt áll!

Csak úgy, hogy egy marha MSZP-s kommunista. Vasfüggönyben és aknamezőben gondolkodtak valahányszor Európa szóba került.

Itt van a harmadik gumicsont, amin rágódhattok. Az első a tusványosi beszédből kiragadott egyetlen szó, a másik, hogy Orbán fizetett a dallasi felszólalás lehetőségéért. Látom, jól elszórakoztatjátok magatokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés