Washington Post: Putyinná válhat Orbán Viktor

2022. július 5. 8:35
„Kormánya elnyomta a sajtót, melegágya a korrupciónak és aláásta a jogállamiságot otthon és az Unióban” – véli a magyar kormányfőről az amerikai lap szerzője.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Washington Post szerint Amerikának nem Orbánról kellene példát vennie, hanem sokkal inkább Zelenszkijről és Ukrajnáról. „Az illiberális demokráciát építő Orbán Viktor lábai elé borulva Magyarországon rendezte meg gyűlését a hagyományosan amerikai CPAC-et” – írja újabb cikkében a lap. A Washington Post úgy jellemzi Orbánt, mint „az emberekből a legrosszabbat előhozó zsarnok”-ot.

Kormánya elnyomta a sajtót, melegágya a korrupciónak és aláásta a jogállamiságot otthon és az Unióban

– véli a lap szerzője.

„Népszerűsége ellenére a kérdés az, hogy mi történik az ilyen rezsimmel, ha kiszavazzák a hatalomból. Csöndesen, tartással, törvényesen távozik, vagy minden eszközt felhasználva a hatalomban marad?” – aggodalmaskodik a cikkíró, majd végezetül hozzáteszi: 

a konferencia résztvevői még jobb, előrehaladottabb példaképet találtak volna Putyinban.

Fotó: KREMLIN PRESS OFFICE / HANDOUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor nincsenek érvek a mainstream által diktált irányvonaltól eltérőkkel szemben, akkor előjönnek ezek a vádak. Szovjet módon egységes gondolkodás módot akarnak kikényszeríteni.

A múltkor már elemeztétek ezt a WaPo "vélemény" cikket. Azóta sem lett jobb.

A State Department iratott egy szokásos pamfletet, hogy otthon ne mindenki a maga alá szaró Bidennel foglalkozzon, felváltva röhögjön rajta, vagy azon háborogjon, hogy miközben minden drágul, aközben a vén hülye szórja a pénzt Ukrajnára. Nincs itt semmi látnivaló.

„Kormánya elnyomta a sajtót, melegágya a korrupciónak és aláásta a jogállamiságot otthon és az Unióban” Hazudja alaptalanul és gátlástalanul a magyar kormányfőről az amerikai lap szerzője.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés