Ukrán védelmi miniszter: Elkezdődött a harmadik világháború

2022. július 4. 18:23
Olekszij Reznyikov szerint Oroszország már 24 órás nukleáris megfigyelést tart.

„Már elkezdődött a harmadik világháború” – állítja az ukrán védelmi miniszter. Oroszország ugyanis állítólag éjjel-nappal figyeli a nukleáris robbanásokat egy új létesítményben – írta az Index a Secular Times és az Interfax értesüléseire hivatkozva.

A június 1-jén megnyitott központ feladata az ember okozta úgynevezett geofizikai zavarok, valamint a nukleáris robbanások forrásainak azonosítása – jelentette az Interfax hírügynökség.

Oroszország hivatalos katonai bevetési elvei lehetővé teszik a nukleáris fegyverek alkalmazását, ha azokat – vagy más típusú tömegpusztító fegyvereket – bevetnek ellene, vagy ha az államot egzisztenciális fenyegetés éri – ismertette a Secular Times.

„Oroszország szinte biztosan Donyeck megye elfoglalására helyezi a hangsúlyt”

Eközben a brit védelmi minisztérium arról számolt be, hogy

Oroszország „szinte biztosan” Donyeck megye elfoglalására helyezi most a hangsúlyt,

miután az ukrán csapatok kivonultak Luhanszkból. Az ukrán védelmi tárca ehhez hozzátette, hogy a Donbaszért folyó harc, amely eddig is „kimerítő volt”, tovább folytatódik hasonló intenzitással.

Nyitóképen csecsen alakulat masírozik Liszicsanszkban. Fotó: VIKTOR ANTONYUK / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miből gondolja ez a jó ember, hogy az USA nem végez hasonló megfigyeléseket? Ők riogatnak azzal, hogy az oroszok atomfegyvert vetnek be.

Ki fenyeget atomfegyverrel????
Te valamit nagyon rosszul tudsz:

"...Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök szerint Oroszországnak nem kötelessége megvárni, hogy más állam atombombát vessen be, Moszkva ezt bármikor megteheti..."

Én ezt mindkét félről el tudom képzelni. Mitől jobb az egyik, mint a másik? Az egyik beszél róla, a másik, bár ugyanúgy gondolkodik, nem beszél. Ráadásul ez a másik országokat dúlt fel világszerte.

Az a kínaivírussal kezdődött....

No igen, de te csak az amerikaiakat emlegetted az atomfegyver kapcsán.
Amúgy te komolyan azt gondolod, hogy az egykori KGB ügynök nem keveri a "lekvárt" a világ számos területén, hogy csak az amerikaiakat emlegeted a "feldúlás" kapcsán??

Vagyis annak ellenére, hogy "hagyományos" háború folyik, Oroszország mégis atomfegyverrel fenyegeti a világot. Ez nem figyelmeztetés, hanem zsarolás.

Az tény, hogy sokakkal ellentétben nem lelkesedem az egykori KGB ügynök Putyin cár elvtárs iránt, de az is tény, hogy véleményem szerint Zelenszkij kezdi "túltolni a biciklit", amikor újabb és újabb segélyt követel. Szóval nem mantrázok semmit.
Az pedig tény, hogy a legjobb az lenne, ha vége lenne ennek a rohadt háborúnak, ami már nagyosok áldozatot követelt, nemcsak a harcok színhelyén, hanem a világ más részén is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés