Még rosszabb lett Magyarország megítélése, Judith Sargentini utódja is lesújtó jelentést készített

2022. július 4. 11:00
Gwendoline Delbos-Corfield javasolja, hogy a kormányközi EU Tanács állapítsa meg: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata.

A magyar kormány az elmúlt négy évben fokozta erőfeszítéseit az uniós alapértékek aláásásában, írják az Európai Parlament friss jelentéstervezetében, amiről a Népszava számolt be.

A szakbizottsági szavazás előtt álló javaslat a 2018-as Sargentini-jelentés folytatásának tekinthető, és a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield készítette, aki tavaly a Magyarországra látogató európai parlamenti delegáció vezetőjeként úgy látta, a 2022-es választások nem lehetnek valóban tisztességesek.

A jelentés főként nemzetközi és európai intézmények beszámolói alapján véleményezi az alkotmányos rendszer működését, az igazságszolgáltatás függetlenségét, a korrupciót, az adatvédelmet, a véleménynyilvánítás szabadságát, a tudományos, az egyesülési és a vallásszabadságot, az egyenlő bánásmódhoz való jogot, a kisebbségek, a migránsok és menedékkérők jogait, valamint a gazdasági és szociális jogokat, írja a Népszava.

A Népszava szerint a mostani előterjesztés arra kérné a tagállami vezetőket tömörítő Európai Tanácsot, hogy vegye figyelembe a friss fejleményeket, és gyorsítsa a korábban indult eljárást. A jelentés szeptemberben kerülhet az Európai Parlament elé.

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 232 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván az csak a puszta véletlen, hogy a baloldali pártok jobboldali tagállami kormány alatt kezdenek reszketni a demokráciáért, míg baloldali kormány alatt mindig minden a legnagyobb rendben van?

Pont ezért tart itt az EU!
Mindenféle válság fenyeget, de nekik csak ez a fontos, jódolgukban már tényleg nem tudják, mit csinálnak.
Ha megkérnek, szívesen felállítok nekik egy fontossági sorrendet.

Mindez természetesen demokratikusan, a sokszínűség és a tolerancia jegyében...

Az európai értékek közé.

Az EP szerinted demokratikus? Ahol addig szavaznak, amíg kijön a várt eredmény? Ahol ügyeskedéssel állapítják meg a kétharmadot? Ahol már nincs különbség a pártok között, ugyanazt mondják, mert ugyanabban a zsebben vannak?

Tanulj meg írni hülyegyerek!

Közben Ukrajna egyre demokratikusabb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés