Belarusz támadásra készül Ukrajna

2022. július 2. 17:56
Bármilyen forgatókönyvre felkészültek, reagált az ukrán elnöki tanácsadó a fehérorosz hadgyakorlat meghosszabbításának hírére.

„Bármilyen forgatókönyvre felkészültek a belaruszok részéről” – ezt mondta szombaton Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó, írta meg az Index. Azt írják, a politikus arra reagált, hogy Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök nemrég egy héttel meghosszabbította az országban végrehajtott hadgyakorlatot, amely így nem ért véget július 1-jén, hanem július 9-éig tart majd.

Podoljak ezzel kapcsolatban azt mondta: csak spekulálni tudnak azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a kövektező napokban a belarusz határon. „Értjük, hogy mi történik Belarusz területén, és készek vagyunk bármilyen forgatókönyvre.

Defenzív szempontból mindenünk megvan az ukrán–belarusz határon, készen állunk”

– fogalmazott az ukrán politikus.

Közalkalmazottak a háborúban?

Hozzátették: mindeközben Andrij Szadovij, Lviv polgármestere egy találkozót hívott össze a város katonai és civil vezetőivel, ahol arról egyeztettek, hogy milyen lépéseket tehetnek azért, hogy egy esetleges offenzíva esetén megvédhessék magukat a belaruszoktól. Többek közt arról esett szó, hogy a területvédelmi egységeknél szolgáló önkénteseket készítenék fel alaposabban a harcra,

a közalkalmazottakból pedig tartalékos ezredeket hoznának létre (ezt csak fontolgatják).

Kép forrása: Twitter

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés