Demkó a migránslövöldözésről: Európa nem tudja megmenteni a világot

2022. július 2. 20:00
A biztonságpolitikai szakértő szerint médiacsend van arról, hogyan teszi tönkre sok délvidéki magyar életét az embercsempészet.

Ahogy megírtuk, fegyveres összecsapás volt éjszaka a migránsok között Szabadkán. Az esetre már Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is reagált. Pakisztáni és afgán csoportok támadtak egymásra, egy ember meghalt, hatan súlyos sérülésekkel kerültek kórházba, egyikük válságos állapotban van. Azóta kiderült, hogy az egyik migráns terrorista lehetett.

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő Facebook-posztjában azt emeli ki a helyzettel kapcsolatban, hogy „szinte teljes médiacsend van arról, hogyan teszi tönkre sok délvidéki magyar életét az embercsempészet. Nem jó fenyegetésben élni. Természetesen nem csak felfegyverzett, erőszakos bevándorlók vannak, de aki sok ezer kilométert megtesz kőkemény körülmények között, az maga is megkeményedik – bár

a többség, jórészt fiatal férfiak, eleve is erőszakkal teli országból jött.”

A kérdés van-e megoldás, van-e legális út, teszi fel a kérdést Demkó, majd meg is válaszolja azt: „Persze – bizonyos mértékig, munkaerő célzott behozatalával – nem örökre, hanem  meghatározott időszakra. De

akkora munkaerőhiány nincs Európában, mint amennyien Nigériától Afganisztánig el akarnak távozni

egyébként tényleg élhetetlen hazájukból.”

Nincs humánus, „európai” megoldás, nem lehet ennyi embert befogadni

A nagy kérdés Demkó Attila szerint, hogy vajon mennyi embert tud befogadni Európa teljes társadalmi megborulás nélkül? „Ebben a régióban évente 50 millióval nő a népesség – gondoljunk bele, mi a határ, amikor a 2015-ös hullám a legnyitottabb, nagyon gazdag Svédországnak is nehezen megoldható problémát okozott? Százezer? Nincs humánus, »európai« megoldás, Európa nem tudja megmenteni a világot,

a »megoldjuk« hübriszét el kell felejteni. Nem oldjuk meg.”

Fotó: Ujvári Sándor és Sóki Tamás (MTI)

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit nem csinált már megint ez a gonosz Orbán, amit az ellenzék bezzeg megtett volna, és most itt volna a Kánaán?

Az országot felhozta egy olyan szintre, hogy képes legyen felkészülni egy kritikus időszakra.

Mesélj, hogyan kellett volna felkészülni a járványra, a háborúra? Ha lehet vázold fel, mások hogyan készültek fel erre, különös figyelemmel arra, hogy sehol nem úszták meg következmények nélkül. Persze ti a járvány óta minden problémáról úgy beszéltek, mintha az csak nálunk fordulna elő. Rájöhettetek volna, hogy ez nem működik.

Ami pedig a migránsokat illeti, jól hangzik, hogy számukra Magyarország csak tranzit ország, de Szerbia is az, mégis ott rekednek. Túl azon, hogy miért kéne 2015-höz hasonlóan százezreknek átcsörtetni az országon, ha beengednénk őket, akkor az osztrákok zárnák le a határt, és mi bajlódhatnánk az itt rekedt migránsokkal.

Egyébként igaza volt Orbánnak abban is, hogy ha Európa segíteni akarna, akkor azt azokban az országokban próbálná megtenni, ahonnan a migránsok jönnek - ráadásul sokkal több emberen tudnának segíteni ugyanannyi pénzért.
És Demkónak is igaza van abban, hogy évi ötvenmillióval nő a kibocsájtó országok népessége évente, ennek még a töredéke is véglegesen tönkretenné az EU-t, szóval a befogadás egyszerűen nem megoldás. Segíthet az EU, de akkor az azt jelentené, hogy segítené ezeket az országokat, hogy stabilan önellátóak legyenek, aminek része a születésszabályozás is (nem, nem abortusz és sterilizálás, hanem a kétgyerekes családmodell propagálása ott, ahol évente milliók halnak éhen , szomjan vagy az erőforrásokért vívott polgárháborúban - azaz a túlnépesedés miatt)

Egyedül nem fog menni. Magyarország a 2010-es csőd után növekedési pályára lett állítva, a dolgozó gyermekesek és szinte mindenki jobban él, mint akkor, de akkor is kicsi, szegény, eladósított ország maradtunk és mikor kezdett kicsit jobban menni minden, jött a háború a szomszédban.

Tagjai vagyunk egy közösségnek, melynek vezetése a hazai ellenzékkel karöltve munkálkodik az évszázad egyik legjobb kormányának a nép általi "eltakarításán". A ellenzék prominens alakja, az EU-ban a jelenlegi kormány elleni hadviselés élharcosa a magyar 56-os forradalom véres megtorlása vezető alakjának unokája.

A balkáni útvonal országainak közös, összehangolt erőfeszítésére lenne szükség, h. ezt az áradatot, ami legfeljebb a nyomor elől menekülést célozza, meg lehessen állítani, ami kizárólag erőszakkal lehetséges.

Magyarország volt már olyan szerepben, h. a Nyugat és Észak országainak védő bástyája lett, pusztán földrajzi helyzete miatt. Sorsunk a D-i országokhoz köt minket, csak velük közösen lépve tudjuk felvenni ezzel a kihívással a küzdelmet, a többiek helyzete más és könnyebb.

Nagyon nehéz lesz.

Ismét hazudsz, de már megszoktuk...

Ez így van, viszont ez nem az, amit korábban állítottál.

Na, helyben vagyunk. Szóval trójai falóként bele akarták csempészni a legális migrációt, azaz visszajutottunk a kvótázáshoz. Azt, hogy tényleg erre ment ki a dolog, onnan lehet látni, hogy a magyar vétó csak annyit jelentett volna, hogy a szerződéseket alá lehet írni, csak az egyik fél az EU helyett az EU külügyi főbiztosa kerül bele. Abból, hogy nem állt le a migráció, látni lehet, hogy valamiért így már az EU többi tagállamának sem kellett a dolog.
Ez ugyanolyan jogi csapda akart lenni, mint amikor hatalmas előnyként mondták Orbánnak, hogy a kvóta nem kötelező, cserébe vállalni kell a visszatoloncolást, azzal együtt, hogy akit nem sikerül visszaküldeni, az Magyarországon marad. Azt hiszik, mindenki hülye, hogy az apróbetűssel át lehessen verni.
Egyébként pedig itt az EU adna pénzt, az húzatja a zenét, aki fizet, tehát az afrikai országok aközül választhanának, hogy a megadott feltételekkel kell-e a pénz vagy sem.

Aljas vagy, mint mindig, ha itt valakinek gazdája van, az Gyurcsány, akinek a hátsójából kilógsz.
Ha érdemi választ akarsz, akkor próbáld meg személyeskedés nélkül megfogalmazni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés