Orbán a brit kormányfőnek: Nem tesszük kockára Magyarország energiaellátását

2022. május 27. 21:03

„Ez nem lehet sem szerencsejáték, sem kísérletezés terepe” – mondta a magyar miniszterelnök Boris Johnson brit kormányfőnek péntek este.

2022. május 27. 21:03
null

Telefonon tárgyalt Boris Johnson brit kormányfővel Orbán Viktor miniszterelnök péntek este – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elmondta: a két vezető áttekintette az ukrajnai helyzetet, melyet mindketten aggasztónak tartanak.

Orbán Viktor megerősítette: Magyarország, ahogy eddig is, a továbbiakban is készen áll, hogy részese legyen az Európai Unió háború elleni erőfeszítéseinek. Ugyanakkor kiállt amellett, hogy „Magyarország az energiaellátását nem fogja kockára tenni, ez nem lehet sem szerencsejáték, sem kísérletezés terepe”.

Ezért mielőtt bármilyen energiával kapcsolatos szankció kerülne az asztalra, előbb megoldásokat kell találni az uniós tagállamok aggályaira

– ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: Orbán Viktor és Boris Johnson megállapodtak abban, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradnak egymással.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

Összesen 299 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k-árpi
2022. május 29. 11:57
Dehat tisztelt Miniszterelnok Ur, legyen kedves vilagositsa mar fel Havasi Bertalan sajtofonoket, hogy Great Britan mar nem tagja az Europai unionak a sikeres Brexit-juk utan. Egyszeruen fogalmazva az EU neveben Boris Johnson nem targyalhat a magyar Miniszterelnokkel, de csakis az angolszasz tengely leghangosabb tagallamakent csortezhet. Viszont erdekes modon az angolszasz brittek, kanadaiak es amcsik nem leptek ki a NATO-bol, szigoruan megoriztek NATO vezetesbeli pozicioikat, meghozza a legvehemensebb modon es igy tovabbra is uraljak az EU 27 tagallamat; lasd, hogy Biden (USA) parancsara a masodik vilaghaborus buntudataval sulytotta le Scholz-ot es az Eszaki vezetek 2 lazarasara kenyszeritette, mikozben a francia Makron karorvendoen rohog a markaban, mert kozben a franciak nem zartak le az atomeromuveiket es azokbol pedik kb 32 darab termeli nekik az olcso aramot.
Akitlosz
2022. május 28. 15:08
Szájhős. Nem fogja megvétózni a szankciót.
luisbathhelena
2022. május 28. 14:54
Múlt héten Boris fölajánlotta Mo-nak a brit segítséget energiaügyekben. Van valakinek elképzelése hogy kb mire gondolhatott??????
jánosbácsi
2022. május 28. 13:16
Anglia nem uniós ország. Orbán Viktor minek folytatott egyeztetést uniós ügyekben egy nem uniós ország vezetőjével ? Orbán Viktornak az Unióval van vitája. Milyen segítséget vár Orbán Viktor egy olyan ország vezetőjétől amely ország Oroszország egyik legádázabb ellenfele?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik