Orbán a brit kormányfőnek: Nem tesszük kockára Magyarország energiaellátását

2022. május 27. 21:03
„Ez nem lehet sem szerencsejáték, sem kísérletezés terepe” – mondta a magyar miniszterelnök Boris Johnson brit kormányfőnek péntek este.

Telefonon tárgyalt Boris Johnson brit kormányfővel Orbán Viktor miniszterelnök péntek este – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elmondta: a két vezető áttekintette az ukrajnai helyzetet, melyet mindketten aggasztónak tartanak.

Orbán Viktor megerősítette: Magyarország, ahogy eddig is, a továbbiakban is készen áll, hogy részese legyen az Európai Unió háború elleni erőfeszítéseinek. Ugyanakkor kiállt amellett, hogy „Magyarország az energiaellátását nem fogja kockára tenni, ez nem lehet sem szerencsejáték, sem kísérletezés terepe”.

Ezért mielőtt bármilyen energiával kapcsolatos szankció kerülne az asztalra, előbb megoldásokat kell találni az uniós tagállamok aggályaira

– ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: Orbán Viktor és Boris Johnson megállapodtak abban, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradnak egymással.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 280 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már megint az a fránya elszigetelődés:-)

Az lehetetlen, hiszen el van szigetelve.

Gyenge komment, de azért válaszolok rá. Orbán minket képviselt, a mi érdekeinket, és így sajnos közte a tiédet is.

Nem gondolod, hogy április 3. után ott lenn, a gödör mélyén el kéne gondolkodnotok, hogy miért nem hatásosak ezek a dumák?

A fővárosi közgyűlést szétzilálja az Momentum és a DK marakodása, a Jobbikban most készülnek elásni Jakabot, a többi párt kussol, nem tud mit mondani - hová lett a feles többségű alkotmányozás tervével fémjelzett nagypofájú önbizalmatok? Most mire fel kritizáltok bármit is, miután senkikké tettétek magatokat?

Boris: Keep calm and stop illegal migration.
Orbán: Keep calm and tax the energetics.

Nem tudom, te miért írsz, én elmondom a véleményemet, és nem érdekel ki ért vele egyet és ki nem.

Látom kettőnk között a különbséget. Szerintem van egy kreatív kormányzás, és vele szemben a nyugati minták elvtelen másolása, akár az ország kárára, majd jobb híján, értelmes érvek híján megfűszerezitek az egyet nem értők sértegetésével. Értelmes vitára alkalmatlanok vagytok, ezt bizonyította a kampány is.

Jujjj, de szeretnék egy dokumentumfilmet látni főműsoridőben az olajbűnözők bírósági tárgyalásáról!

Az M1-en.

Szlovákiában, Csehországban az egekbe szöktek a magas energiaárak miatt a pékáruk (sütés, kiszállítás), közben jelentősen emelkedtek a lisztek árai is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés