Sri Lankán szinte már egy csepp benzin sincs, az emberek verekednek az élelmiszerért

2022. május 20. 22:12
A gazdasági nehézségek politikai válságot idéztek elő, a kormánynak széles körű tiltakozásokkal és zavargásokkal kell szembenéznie – számol be az Euronews.

Több ezren álltak sorba a töltőállomásoknál Srí Lankán, ahol szinte már egy csepp benzin sincs, és más üzemanyagokból is akut hiány mutatkozik. Napi több órás áramkimaradás, bezárt iskolák, az áruhiány miatt tettlegességig fajuló versengés és az államadósságát törleszteni képtelen ország, melynek alig több, mint 25 millió dollárnyi devizatartaléka maradt – számol be az Euronews. Az országban évtizedek óta nem volt ilyen súlyos gazdasági válság – az üzemanyag hiánya miatt leállt a közlekedés, csak a mentők és létfontosságú feladatot ellátó szolgáltatók tudnak közlekedni. Bezárták az állami és magániskolákat is és otthonmaradásra kérték a köztisztviselőket.

A kormány az elmúlt hónapokban nehezen teremtette elő a pénzt az üzemanyag, a gáz és más alapvető élelmiszerek importjára, mert a szigetország a csőd szélén áll. A gazdasági nehézségek politikai válságot idéztek elő, a kormánynak széles körű tiltakozásokkal és zavargásokkal kell szembenéznie. A tüntetők rendszeresen eltorlaszolják a főutakat, üzemanyagot követelnek, és egyes országrészekben az árukért folyó versengés tettlegességig fajul a tévék felvételei szerint.

Az elnöki palotánál az új vezetés lemondását követelték, őket a rendőrség vízágyúval és könnygázzal oszlatta fel.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Timmermanst kell odaküldeni, majd ő megoldja a helyzetet. Miért nem járnak elektromos autókkal, miért fűtenek, miért nem szellőztetik inkább a ruhákat?

Tesztkérdés: Na, ki fog oda bevonulni rendetrakni?

A - USA
B - India
C - Kína
D -Ausztrália
E - Mario Draghi & Co.

A CNN-en élőben.

Köze az USA-nak ehhez mi?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés