A kormányzati meghallgatásokon nem az a lényeges, amit megír a sajtó, hanem amit nem

2022. május 19. 16:04

Jámbor András
Facebook
Például, hogy mire nem válaszolnak a jövőbeli miniszterek!

„A kormányzati meghallgatásokon nem az a lényeges, amit megír a sajtó, hanem amit nem, hogy mire nem válaszolnak a jövőbeli miniszterek!!!

Mi a költségvetési bizottságban meghallgattuk tegnap Nagy Márton lényegében gazdasági minisztert, és Varga Mihály pénzügyminisztert.

  • Amire nem válaszoltak, hogy egyeztetnek-e a szakszervezetekkel, tehát nem érdekli őket a dolgozók érdekképviseletének véleménye.
  • Háromszor tettük fel Bakos Bernadett LMP-s kollégámmal, hogy lesz-e energiatakarékossági beruházási program, amelyben szigeteléssel, az elavult elektronikai berendezések cseréjével a panel, társas és gangosházak rezsijét lehetne csökkenteni. Nem jött rá válasz.
  • Több fajta módon kérdeztük Vajda Zoltán MSZP-s kollégámmal együtt, hogy lesznek-e megszorítások, aztán kérdeztük lesznek-e kiigazítások, végül Vajda már azt kérdezte nevezzük bárhogy, de hogy lesz a hiánycél tartva, ha ez egy ezermilliárdos lyukat jelent. Válasz nem jött.
  • Ahogy a rezsicsökkentés, és az árbefagyasztások fenntarthatóságára, fenntartására, és ennek költségének kifizetésére sem.

Az derült ki egyértelműen, hogy kidobja a kormány az ablakon a szél és geotermikus energia lehetőségét. Csak napenergiában és atomban gondolkodik, és nem úgy fogja alakitani ezeket a rendszereket, hogy a kis és középvállalkozásoknak is jusson, hanem úgy, hogy az oligarchák profitáljanak.

Pedig lehetne az irány, a megújulókra építő erős KKV szektor, lehetne az irány az épületenergetikai felújításokkal a KKV-k megerősítése.

Lehetne az irány a megújulok az energiafüggetlenség felé való haladás, az energiatakarékosság, a fogyasztáscsökkentés, ami a bolygónak és a rezsiszámlának is jó. Lehetne az irány bármi, de úgy tűnik itt a bármi az csak arról szólhat, hogy Mészárost és Tiborczot megdobjuk pénzel, ha meg leesik valami a népnek, örülhet! Az irány az, hogy a nyugati tőkére támaszkodunk, és saját oligarcháinkat hizlaljuk egy erős stabil válságálló magyar gazdaság építése helyett!”

Nyitókép: Jámbor András Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Buta kérdésre minek válaszolni?

Szegény. Meg akik megválasztották. Egyszerűen NEM való közfogyasztásra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés