Zelenszkij: A megszállók nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek

2022. május 16. 6:10
Az ukrán elnök szerint hiába próbálnak erőt mutatni az oroszok, a Donbaszban marad az ukrán zászló.

A Telex az ukrán elnök vasárnap esti beszédéről tudósít: „Bármilyen »kreatívak« is az oroszok Herszonban és Melitopolban, bármennyire is mutogatják állítólagos »erejüket« az Azov-tenger partján és Donbasz megszállt területein, csak ideiglenesen vannak ott. Az ukrán zászló, az ukrán törvény, és az ukrán élet ott fog maradni” – mondta többek között Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök a szokásos éjjeli üzenetében főleg a jövő heti terveiről beszélt: hogyan igyekszik minél több fegyvert és pénzügyi támogatást szerezni Ukrajnának, ami a háború utáni újjáépítéshez is kell. „Dolgozunk az Oroszország elleni szankciók szigorításán is. Partnereink döntéseivel hétről hétre kell szűkebbre szabnunk Oroszország kapcsolatát a világgal. A megszállóknak érezniük kell, hogy a háborújuk költsége egyre csak emelkedik.”

Hangsúlyozta: „A prioritás az olajembargó”

Zelenszkij szerint próbálnak minél több figyelmet fordítani Ukrajna felé világszerte – jövő héten vezető amerikai egyetemek diákjainak küld majd videóüzenetet és ukrán egyetemistákkal is találkozik majd az elnök virtuálisan. Folytatja beszédsorozatát a világ parlamentjeiben is:

a héten Luxemburg törvényhozása előtt szólal fel,

és a jövőben több figyelmet szeretne fordítani az afrikai és az ázsiai országok felé. Emellett beszéddel készül Zelenszkij a május végi davosi Világgazadsági Fórumra is.

A diplomácia mellett viszont elkerülhetetlen szerepe lesz továbbra is a harcoknak: „Készülünk Oroszország újabb támadási kísérleteire a Donbaszban, hogy valamilyen módon fokozzák mozgásukat Ukrajna déli részén. A megszállók még mindig nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek, és az úgynevezett »különleges katonai műveletük« csődöt mondott. De

eljön majd az a pillanat, amikor az ukrán nép rákényszeríti a megszállókat, hogy végképp megismerjék a valóságot.”

Kép forrása: Youtube

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hánynom kell.

Hova süllyedt Európa, hogy ennek a goebbelsi propagandának tapsol felállva?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés