Nem pontosan értem, hogy nem szakad rá az ég Orbán Viktorra

2022. március 17. 15:45

Parászka Boróka
Facebook
Évek óta szoktatta az országot a háborúhoz, most meg békéről papol.

„Nem pontosan értem, hogy nem szakad rá az ég Orbán Viktorra, amikor kiejti a száján azt a szót, hogy »béke«. Évek óta egyebet sem tett, minthogy átvette a putyini rezsim hol burkolt, hol nyílt háborús retorikáját, szó szerint szoktatta az országot a háborúhoz. Erről szóltak az »erős nemzetállamról« szóló hagymázas futamok, az ország »megvédéséről« szóló kampányok, a felizzított Horthy-korszak nosztalgia – minden. Ha azon múlna, hogy milyen országot tartott mintaállamnak (Oroszországot), kit követett (Putyint), milyen rezsimet épített Magyarországon – akkor az ország rég hadban állna. És ezek után a békéről szónokolni...

A történelem öles léptekkel menetelt el Orbán mellett tegnap (is), amikor a lengyel, a cseh és a szlovén kormányfő, a lengyel miniszterelnök-helyettes Kijevbe utazott. (És végre, végre elhangzott a rég várt mondat: békefenntartókat kell küldeni Ukrajnába!)

Ha valaki tényleg békepárti, akkor ott lenne a helye az ilyen lépéseknél. Ott nyüzsögne mindenhol, ahol egy miliméterrel is közelebb lehet kerülni a békéhez. Ehelyett mit csinált Orbán? Maradt és uszított tovább Budapesten, saját országának polgárait polgártársaik ellen.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 230 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem pontosan értem"

Te pontosan semmit se értesz.

Ha az ég úgy döntene, hogy leszakad, akkor először, másodszor és harmadszor is, na meg három a magyar igazság, egy a ráadás, negyedszer is rád szakadna, te ócska aljas propagandista.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés