Florida után Georgia is a magyarhoz hasonló gyermekvédelmi törvényt hoz

2022. március 14. 19:24
Megtiltaná a gender- és LMBTQ-ideológia oktatását egy georgiai törvénytervezet. Floridában nemrég fogadtak el ilyen törvényt.

Már a második amerikai tagállam, Georgia is a magyar gyermekjogi törvényhez hasonló törvénytervezettel állt elő – írja a National Review. 

Az év elején a floridai törvényhozás kezdeményezett, majd múlt kedden el is fogadott egy, a magyar gyermekjogi törvényhez kísértetiesen hasonló, neve szerint a szülők jogait védelmező törvényt (Parental Rights in Education Act). A floridai törvény, mint írtuk, megtiltaná a gender- és LMBTQ-ideológia szisztematikus oktatását, egyben kötelezné az iskolákat, hogy minden, a gyermekek nemi oktatásával és pszichoszexuális fejlődésével kapcsolatos fejleményről tájékoztassák a szülőket, mivel egyre gyakrabban titkolják el az iskolák a szülők elől, ha egy-egy diák fiúként lánynak, vagy lányként fiúnak kezdi érezni magát. A floridai törvény már csak arra vár, hogy aláírja a republikánus kormányzó, Ron DeSantis. 

Amerikában egyre több kamaszlány gondolja magát transznemű fiúnak, és hajmeresztő transz iskolai útmutatók készülnek.

Míg a floridai törvény az állami iskolákra vonatkozik, a georgiai törvénytervezet (Common Humanity in Private Education Act, SB 613) a tagállam által pénzügyileg támogatott magániskolákra vonatkozik. A törvénytervezet megtiltja az olyan dolgok oktatását, ami

hirdeti, kényszeríti vagy bátorítja a szexuális orientáció és gender identitás osztálytermi tárgyalását az alapfokú oktatásban

olyan módon, hogy az nem megfelelő a diákok korának és fejlődési állapotának”.

Úgyszintén tiltaná a tervezet az úgynevezett „kritikai fajelmélet” egyes elemeinek oktatását, bár név szerint nem említik a szélsőbaloldali, minden fehér embert eleve rasszistának tartó, az egész Egyesült Államokat menthetetlenül szisztematikus rasszistának tartó elméletet, mely ellen országszerte lázadnak a szülők, beleértve a fekete szülőket is. 

Carden Summers, a tervezet benyújtója „vitaindítónak” szánta a javaslatot, mivel szerinte a szülőknek tudniuk kell, mit tanítanak gyermekeiknek az iskolában. Szerinte nem lehet az adófizetők pénzén terjeszteni a woke-ideológiát. A tervezet

megtiltaná, hogy azt tanítsák, hogy az egyik nem vagy faj magasabbrendű a másiknál, és hogy az Egyesült Államokat valójában a rabszolgaságra alapozták. 

Jelenleg Georgiában, akárcsak Floridában, a törvényhozás mindkét házában republikánus többség van, és a kormányzó is republikánus. Ugyanakkor a törvényhozás mostani formájában április 4-én ülésezik utoljára, így nem valószínű, hogy a mostani törvényjavaslatot elfogadják, mivel azt már túl későn nyújtották be. A georgiai szenátusi (felsőházi) választásokat novemberben tartják. Nemrég Virginiában nyert a szülői jogokat hangsúlyozva republikánus kormányzó demokrata elődjével szemben.

Amerikában négy államban (Texasban, Oklahomában, Louisianában és Mississippiben) van hasonló törvény, mint ami Floridában készül. Másik három állam (Arkansas, Tennessee és Montana) tavaly olyan törvényjavaslatot fogadott el, amely lehetővé tenné szülők számára, hogy kiírassák gyermekeiket minden olyan kurzusról, amely említi a szexuális irányultságot vagy a nemi identitást. Hét államban pedig (Kaliforniában, Coloradóban, Connecticutban, Illinois-ban, Nevadában, New Jerseyben és Oregonban) olyan törvény van érvényben, amely előírja, hogy a tantervnek kötelezően figyelembe kell vennie az LMBTI személyeket. 2021 elején az amerikai tagállamok több mint felében nyújtottak be összesen 35 olyan törvényjavaslatot, ami próbálta megállítani a transzmozgalom nyomulását, és megállítani azt a trendet, hogy magukat lánynak képzelő fiúk a női sportágakban induljanak.

Kép: georgialawnews.com

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés